Rolando Vaizgėlos nuotr.

Labdaros ir paramos fondas FRIDA, prisidėdamas prie pasaulinės akcijos, skirtos atkreipti dėmesį į smurtą lyties pagrindu, lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis organizuoja „Baltojo Kaspino” festivalį. Jo renginių metu, visas 16 dienų, bus siekiama didinti visuomenės sąmoningumą, kalbėti apie moterų ir nevyriausybinių organizacijų patirtis, bandymus įveikti tiek asmeninius, tiek institucinius sunkumus kovoje prieš smurtą, o asmenis, susidūrusius su smurtu, paskatinti ieškoti pagalbos.

Išskirtinis festivalio renginys –  jungtinė Lietuvos ir Olandijos moterų florisčių darbų paroda-labdaros aukcionas – „Women Power“ svetingumo komplekse „Monte Pacis“, įsikūrusiame brandžiojo baroko šedevro Pažaislio vienuolyno erdvėse. Gruodžio 2 d. 18 val. 30 min. „Profesinio meistriškumo akademija“ į Kauną sukvies žymiausias Lietuvos floristes ir sulauks viešnios  iš Olandijos, – žinomos floristės Lucindos Marijos Van Der Ploeg, dar kitaip vadinamos „augalų užkalbėtoja“. Išskirtinio požiūrio į gėlių komponavimo meną, autorė semiasi iš laukinės gamtos, kurioje būdama mėgaujasi kiekvieną akimirką. Gimusi ir augusi Olandijos gėlių augintojų šeimoje, nuo mažens mylinti augalus, šiandien ji – viena sparčiausiai kylančių Olandijos ir pasaulio floristikos žvaigždžių. Taip pat dalyvaus floristės Jolanta Malijonienė, Felicija Janušonienė, Violeta Tankevičiūtė, Reda Gudonienė, Šarūnė Tarvydaitė, Skaidrė Žemaitaitytė, Monika Mačiulytė bei kitos žymiausios Lietuvos floristės.

Floristikos meno mylėtojai ir kiti garbūs svečiai lydimi muzikos garsų galės apžiūrėti meistrių darbus, pabendrauti su kūrėjomis, o aukciono metu bus suteikta išskirtinė galimybė įsigyti šiuos meno kūrinius. Maloniai kviečiami visi, kurie trokšta sužinoti pačias naujausias floristikos tendencijas, pajusti artėjančių didžiausių metų švenčių džiaugsmą ir sužinoti, kokio puikios puikios floristės dirba Lietuvoje. Beprasidedanti kalendorinė žiema bent jau tą vakarą sužydės unikaliomis kompozicijomis. Renginys nemokamas, tačiau reikia užsiregistruoti el. paštu baltasiskaspinas@gmail.com

Daugiau apie renginį: https://www.facebook.com/events/773881822739150/ 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: