Neseniai kūrybos dvidešimtmetį atšventę Biplanai net neabejoja, kad kartu gros ir ateinančius 20 metų. Savo nesustabdomą pozityvą vasario 11 dieną grupė atveža į gyvos muzikos klubą ORIXO Kaune.

Nors iš šono atrodo, kad grupė gyvuoja labai ilgai, mums šie metai nebuvo toks didelis laiko tarpas. Viską darome su meile ir tai tęsim dar ne vienerius metus. 40 metų atrodo visiškai realu.“ – sako grupės lyderis Maksas Melmanas.

Mokykloje nusprendę įkurti roko grupę 4 vaikinai greitai suprato, kad yra vienas sunkumas – nei vienas būsimos grupės narys nemoka groti jokiu instrumentu. Šią klaidą taisyti suskubęs ketvertas po poros metų rankose jau laikė pirmąjį savo albumą „Banzai“.

Nors per gyvavimo laiką grupę paliko pirmasis bosistas ir būgnininkas, Biplan sako, jog jie vis dar yra geri grupės draugai: „Mus išskyrė ne pykčiai, o tiesiog gyvenimas. Nors jie jau nebegroja kartu, jie vis dar yra ne ką mažiau Biplanai, negu tie, kurie groja scenoje“.

Nuo legendinio „Labo Ryto“ iki naujesnių kūrinių, tokių kaip „O Mes Prie Jūros“ bei „Plius/Minus (Viskas Bus Gerai)“ grupė lieka ištikima klausytojams ir patys nestokojantys šypsenų atneša gerą nuotaiką kad ir kur begrotų. Kūryba Biplanams yra nesustojantis procesas: „jei važiuotumėm vien ant senų dainų, tai 40-mečio tikrai nešvęstumėm. Kai išleidome savo paskutinį albumą, iškart pradėjome galvoti apie sekantį įrašą, kurį norėtumėm išleisti jau šiemet. Jau turime naujų dainų ir norime jas parodyti klausytojams. Tiesa, kūryba mums yra smagi ir mes jos neforsuojame – jei naujas albumas nepasirodys šiemet, išleisime jį kitų metų pradžioje“.

Šiuo metu po įtemptų šventinių koncertų su šeima Vokietijoje besiilsintis M. Melmanas Kaune žada surengti neeilinį koncertą kupiną tiek romantikos, tiek šėlionių, kurios tiks tiek ištikimiems gerbėjams, tiek naujiems klausytojams.

Senokai Kaune pasirodėme su savo solo koncertu, taip pat nesame groję klube ORIXO, kuris atrodo kaip smagi vieta, tad tikrai laukiame šio pasirodymo. Bus ir senų, ir naujesnių dainų, taip pat sugrosime ir savo naujausią singlą „Kalėdų Eglutė“. Bus smagus koncertas ir smagi publika – retai į mūsų koncertą ateina nesmagių žmonių!“ – apie artėjantį pasirodymą pasakojo Maksas.

Biplan pasirodymas Kaune jau vasario 11 dieną.
Bilietus platina bilietai.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: