Domantas Razauskas su grupe © J. Danielevičiaus nuotr.

Žodis – sielos muzika, dainuojamoji poezija – sielos vaistai. Kartu su vasara, atostogomis ir puikiais orais į Kauno Ryšių kiemelį „837“ jau devintą kartą sugrįžta dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“, kurį organizuoja VšĮ „Idėjų garažas“. Tradicija tapęs renginys, kasmet sulaukia ne tik gausaus būrio gerbėjų, bet ir dalyvių. Nuo 2007 metų organizuojamame renginyje pasirodo ne tik daugelis garsiausių Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjų, ar jaunų, pradedančių šio žanro atstovų, bet net ir užsienio šalių atlikėjai.

Devintąjį festivalio sezoną birželio 4 dieną atidarys scenos grandai Olegas Ditkovskis ir Neda Malūnavičiūtė, kurių duetas skleidžia stebuklingą aurą aplink save, o jų klausantis aplanko nenusakomo lengvumo jausmas. Aidas Giniotis dalinsis prasmingomis savo kūrybos dainomis, bei dainomis iš „Keistuolių teatro“ repertuaro. Naujų vėjų įneš grupė „Pramanai“, kurią įkūrė kadaise šiame festivalyje pasirodęs Mykolas Jokubauskas. Taip pat atidarymo renginyje koncertuos Mindaugas Ancevičius su grupe, kurio muzika išsilieja per vidinius išgyvenimus ir transliuoja nepaprastą energiją.

Kituose keturiuose devintojo sezono renginiuose pasirodys tokie atlikėjai, kaip Alina Orlova, grupė „Liūdni slibinai“, Kostas Smoriginas, Andrius Kulikauskas ir Ilona Balsytė, Domantas Razauskas su grupe, Andrius Kaniava, Ieva Narkutė, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Elle G“ ir daugelis kitų.

Toks gausus atlikėjų būrys patenkins visų skonių dainuojamosios poezijos gerbėjus – girdėsite ne tik susimąstyti priverčiančius graudžius tekstus, širdį virpinančias melodijas, bet ir linksmas, spalvingas, bet ne mažiau prasmingas dainas.

Vienas iš festivalio tikslų yra ne tik skleisti dainuojamosios poezijos burtą, bet ir skatinti šeimų buvimą kartu. Todėl, mažiesiems, augantiems dainuojamosios poezijos gerbėjams nuobodžiauti taip pat neteks. Viso festivalio metu Ryšių kiemelyje „837“ veiks ekologiškos „Paukščio spintos“ kūrybinės dirbtuvėlės, kurių metu, kol tėveliai mėgausis muzikos magija, vaikai užsiiminės įvairiais darbeliais: mokysis lipdyti iš molio, bandys pasigaminti sapnų gaudykles, iš antrinių žaliavų kurs paukščius, jūros pasaulio gyventojus.

Jei jaučiate, kad kasdienybės ritmuose kažko trūksta – tai ženklas, kad turite apsilankyti festivalyje „Senamiesčio žiogas“. Nuostabi muzika po atviru dangumi, senamiesčio atmosfera ir nuoširdūs atlikėjai atpalaiduos, padės užsimiršti ir bent trumpam pakilti aukščiau nuolatinių problemų. Suteikite sau tokį malonumą – kartu su visa šeima ar draugų kompanija apsilankykite šiame festivalyje.

Nesvarstykite, mėgaukitės muzika ir buvimu tarp bendraminčių. Siūloma galimybė įsigyti ir abonementą į visus  festivalio koncertus, kad penki vasaros vakarai būtų kupini dainuojamosios poezijos stebuklų. Bilietus platina „Tiketa“.

Tekstą parengė Justina Markevičiūtė 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: