Dainius Aksinavičius / Organizatorių archyvo nuotr.

Metus gyvuojantis didžiausias Lietuvoje aktyviai veikiantis vienos srities specialistų susibūrimas „KIT club“ šį ketvirtadienį, lapkričio 24 dieną, kviečia visus dirbančius informacinių technologijų srityje arba besidominčius naujausiomis jos tendencijomis, į šventinį – klubo vienerių metų gimtadienio renginį „KIT club goes Database“.

Tikisi rekordinio dalyvių skaičiaus

„KIT club“ renginiai pradėti organizuoti vos prieš metus. Per tą laiką Kauno IT specialistai artimiau susipažino su panašių profesijų atstovais, gavo naudingų profesinių žinių bei sukūrė išskirtinį renginį, kuris, kaip prognozuoja organizatoriai, ateityje išsiplės visos Lietuvos mastu. Nors didžiuosiuose šalies miestuose netrūksta įvairių iniciatyvų ir veiklų, skirtų IT profesionalams, tačiau šis renginys, organizuojamas pačių specialistų, įgauna didelį pagreitį.

Pagrindinis klubo iniciatorius ir organizatorius – tarptautinės duomenų valdymo bendrovės „Callcredit Information Group“ Kauno padalinys. Iš viso per metus įvyko net 5 renginiai. Į pirmąjį „KIT club“ susitikimą atėjo apie 40 žmonių, antrajame dalyvių skaičius perkopė 100, trečiajame jų buvo 130, o ketvirtajame dalyvių skaičius siekė 160 žmonių. Šventiniame renginyje organizatoriai tikisi rekordinio dalyvių skaičiaus.

„Noriai organizuojame „KIT club“ susitikimus, o išaugęs dalyvių skaičius mus skatina tobulėti. Jis parodo, kad IT profesionalų ir mėgėjų susitikimai Kaunui yra aktualūs ir reikalingi, todėl bandome užpildyti tokių renginių trūkumą“, – sako „Callcredit Information Group“ Kauno padalinio vadovas Dainius Aksinavičius.

2

Organizatorių archyvo nuotr.

Prie klubo jungiasi didžiausios miesto IT bendrovės

Šio renginio metu kalbės penki pranešėjai iš trijų skirtingų įmonių: „Callcredit Information Group“, „Devbridge Group“ ir „Telesoftas“.

„Devbridge Group“ įmonę „KIT club“ renginyje atstovaus vyresnysis programuotojas Gediminas Baškevičius, kuris susirinkusiems skaitys pranešimą ir dalinsis patirtimi, kaip įmonėje kuriamas produktas tobulėjo bei kokias duomenų bazių technologijas specialistai naudojo skirtingais jo kūrimo etapais.

Antrasis pranešėjas – „Callcredit Information Group“ vyresnysis duomenų bazių programuotojas Giedrius Kaleckas skaitys pranešimą „Productive work with SQL Server Management Studio (SSMS)“. Kadangi tai yra pagrindinis pranešėjo darbo įrankis, jis patars bei parodys kaip šį įrankį padaryti dar efektyvesnį. Vėliau žodį tars pranešėjų trio iš įmonės „Telesoftas“: sprendimų architektas Nerijus Eimanavičius, vyresnysis Android programuotojas Dangiras Račkauskas ir vyresnysis iOs programuotojas Julius Lisauskas.

„KIT club“ yra puiki erdvė tobulinti žinias, dalintis patirtimi su kitais, susipažinti ir pabendrauti su skirtingų profesijų atstovais. Renginys išsiskiria tuo, kad į jį susirenka ne tik IT profesionalai, tačiau ir kitų profesijų atstovai. Šiais metais prie KIT club veiklos prisijungia ir IT klasteris Blaster, vienijantis 6 Kauno IT įmones, kuriose dirba virš 210 IT specialistų“,– sako „Telesofto“ direktorius Algirdas Stonys.

3

Organizatorių archyvo nuotr.

Įkvepia bendradarbiavimui

„Pagrindiniai „KIT“ club tikslai: gauti naudingos informacijos, pabendrauti su bendraminčiais, pasidalinti geriausiomis praktikomis, sujungti IT bendruomenę bei išauginti stiprius savo srities specialistus“, – sako D. Aksinavičius.

„KIT klubo renginiai sutraukia jaunus, talentingus ir entuziastingus žmones. Labai džiaugiamės, kad galime prisidėti prie tokios atviros IT bendruomenės būrimo ir visada skatiname savo komandą dalyvauti ir dalinti praktikomis“, – teigia „Intermedix Lietuva“ direktorius Lukas Jankauskas.

Šventinis „KIT club“ renginys vyks šį ketvirtadienį (lapkričio 24 dieną) 18:30 „Papa Jazz“ restorane, Savanorių pr. 178, Kaunas.

Apie „KIT club“

„KIT club“ – tai neformali bendruomenė, vienijanti Kauno informacinių technologijų įmones, akademinės bendruomenės atstovus ir visus smalsuolius, norinčius pažinti pasaulį ir jo įvairovę bei tuos, kurie yra atviri kaitai ir naujovėms. Klubo nariai domisi IT naujovėmis, kuria idėjas bei jas įgyvendina, o taip pat – bendrauja tarpusavyje ir turiningai leidžia laiką. Prisijungti prie „KIT club“ ir sekti naujienas galite „Facebook“ grupėje – https://www.facebook.com/groups/KITclubas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: