© „Goodlife photography“ nuotr.

Liepos 29 – rugpjūčio 1 dienomis vyksiantis festivalis „Yaga Gathering 2016“ rengia turiningą dienos programą šeimoms su vaikais. Mažųjų festivalio svečių lauks „Smaragdo miesto“ vaikų darželis su specialiai jiems skirtomis dienos programomis. Tuo tarpu tiek vaikus, tiek suaugusius patenkinti žingeidumą kvies amatų miestelis bei sveikatingumo erdvė.

„Pastebime tendenciją, kad vis daugiau žmonių į festivalį atvyksta su šeimomis. Džiugu, kad žmonės nepalieka vaikų namuose ir stengiasi daugiau laiko praleisti kartu. Todėl ir mes jaučiame pareigą paruošti platesnes dienos programas, kuriose laiką puikiai praleistų ne tik suaugusieji, bet ir mažieji festivalio dalyviai“, – sako festivalio organizatorius Anton Shoom.

Pasak organizatoriaus, šiais metais planuojama itin daug sveikatingumo, jogos, meditacijos veiklų. Nors jų netrūkdavo ir ankstesniais metais, šiemet programa išsiplėtė ir ją papildė Lietuvoje dar mažai kam pažįstama aktyvi meditacija.

Praktika atkeliavusi iš Artimųjų rytų

Aktyvios meditacijos pamokas festivalyje vesianti Monika Pietarytė mokėsi iš geriausių Italijos, Vokietijos meistrų, o skirtingas meditacijos technikas praktikuoja jau 6 metus.

Pasak jos, meditacija yra apipinta įvairiais mitais ir dažnai suvokiama labai stereotipiškai. Tačiau medituoti galima nebūtinai valandų valandas sėdint lotoso poza. Festivalio metu žmonės bus kviečiami susipažinti su įvairiomis meditacijos formomis, nereikalaujančiomis specialaus pasirengimo.

Matas_Astrauskas_01

© Mato Astrausko nuotr.

Egzotiška aktyvi sufijų  meditacija gimė Artimuosiuose Rytuose, kur ją pirmieji praktikuoti pradėjo asketai ir keliautojai dervišai. „Šios aktyvios meditacijos pamokos dalyviai išmoks specialios sukimosi technikos, kurią naudojant suktis galima labai ilgai. Naudojant šią meditaciją, kūno judesio ir muzikos garsų pagalba pailsi protas, o žmogus ima pastebėti savo minčių srautą tarsi iš šalies“, – sako M. Pietarytė.

Nors savo prigimtimi ši meditacija skirta suaugusiems, joje drąsiai gali dalyvauti ir vyresnio amžiaus vaikai, juk kiekvienam turėtų būti įdomu pastebėti, kaip juda jo kūnas.

„Meditacija tai vienas iš būdų šiandieniniame įtemptame pasaulyje pailsinti protą. Tačiau kūnas taip pat turi intelektą ir aktyvios meditacijos metu judesio pagalba ši įtampa jame nuslūgsta“.

Mokys valdyti įvairias emocijas

Pietarytė festivalyje pristatys ir Aktyvią emocijų išgyvenimo meditaciją. Pamokos metu, kūno judesio ir muzikos pagalba bus išgyvenamos keturios emocijos – džiaugsmas, baimė, pyktis ir liūdesys. Tai meditacija, skirta mokytis neužstrigti vienoje emocijoje ir iš šalies pastebėti sveiką jų kaitą. „Ši praktika labai naudinga, nes dauguma žmonių yra linkę susikoncentruoti į vieną emociją. Jeigu žmogui liūdna, jam ilgai būna liūdna. Jei žmogus supyksta, jis linkęs laikyti pyktį savyje.“, – sako M. Pietarytė.

Yaga-Gathering-2015-goodlife-photography-657

© „Goodlife photography“ nuotr.

Pasak jos, ši meditacija parodo kaip žmonės  turėtų pereiti per visas keturias emocijas neužstringant vienoje. Pamokos dalyviai pamatys, kad šios emocijos yra išgyvenamos kiekviename gyvenimo įvykyje ir išmoks jas suvaldyti bei sąmoningai palaipsniui pereiti nuo vienos prie kitos.

„Festivalio metu kviečiu visus trumpam pamiršti stereotipus ir ateiti išbandyti aktyvią meditaciją. Visi turėtumėm skirti šiek tiek laiko tik sau. O kiek mes jo galime sau skirti kasdieniame gyvenime?“.

Žmonės, įsigiję festivalio „Yaga Gathering 2016“ narystę, jau dabar gali su nuolaida apsilankyti aktyvios meditacijos pamokose Vilniuje.

Festivalis „Yaga Gathering“ vyks liepos 28 – rugpjūčio 1 dienomis Varėnos raj., Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero.

Bilietus įsigyti galima festivalio svetainėje www.yaga.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: