Organizatorių archyvo nuotr.

Ar esate girdėję jau beveik bendriniu tarp vaikų tapusį žodį „mainkraftas“? O ar žinote, ką reiškia tokie sutrumpinimai kaip VR, PS4, WiiU, Xbox? Kokią naudą vaikams ir šeimai teikia žaidimai? Kokie žaidimai tinkamiausi jūsų namuose augančiam jaunajam žaidėjui ar žaidėjai? Visa tai bus galima sužinoti vaizdo žaidimų kultūros renginyje „GameOn 2016“, kur debiutuos interaktyvi šeimos ir pramogų erdvė.

Spalio 29-30 d. „Litexpo“ vyksiantis „GameOn“ pakvies visas šeimas į milžinišką interaktyvių pramogų erdvę bei pasiūlys į linksmybes įsitraukti net su žaidimų kultūra nesusipažinusius lankytojus. Čia bus galima pamatyti robotų dvikovas, išbandyti savo sumanumą „Topo centras“ organizuojamose dronų varžybose ar patirti nepaprastą kelionę virtualioje realybėje.

Planuojate įsigyti žaidimų konsolę? Prekybos tinklas žaidėjams „Baitukas“ įrengs keliolikos skirtingų modernių įrenginių ekspoziciją. „GameOn“ lankytojai galės ne tik išmėginti nešiojamas ir stacionarias šios kartos konsoles, bet ir pasikonsultuoti, išsirinkti savo šeimai geriausią įrenginį ar žaidimą. Vertingų patarimų ir žinių turės šioje zonoje besidarbuojantys „GameOn“ savanoriai bei renginio svečiai, pristatantys savo žaidimus ar edukacines programas.

Vienas iš „GameOn“ organizatorių, dviejų vaikų tėvas Artūras Rumiancevas sakė, jog šeimos ir pramogų erdvė buvo sumanyta tam, kad „GameOn“ svečių gretas papildytų ne tik užkietėję žaidėjai, tačiau ir šeimos, kurios dar tik aiškinasi gerąsias ir blogąsias žaidimų savybes.

„Atotrūkis tarp žaidžiančių vaikų ir žaidimais nesidominčių tėvų kartais yra sunkiai suvokiamas. Tai nėra problema, tiesiog mane stebina faktas, kad kai kurie tėvai neišnaudoja progos užmegzti kiek kitokį ryšį su vaiku, persikeldami į pasaulius, kuriuose laiką leidžia jaunieji žaidėjai. Būtent dėl šios priežasties Šeimos erdvė geografiškai taps centrine renginio dalimi, “ pasakojo Artūras Rumiancevas.

„Mes nesiekiame brukti žaidimų į šeimų gyvenimus, greičiau jau padėti suvokti jų rolę šiuolaikinio vaiko pasaulyje, o taip pat susipažinti su giminingomis realaus pasaulio veiklomis. Edukacija, realybės sužaidybinimas, pramoginė literatūra, stalo žaidimai, išmaniosios pramogos, robotika — mūsų šeimos erdvėje bus visko,“ – tęsė A. Rumiancevas.

thumbnail_gameon-2

Organizatorių arcgyvo nuotr.

Pamenate pirmuosius kompiuterinių žaidimų aparatus, prie kurių lūkuriuodavo grupės paauglių? Šeimos ir pramogų erdvė „GameOn“ kvies išmėginti senuosius arkadinius žaidimus, sudalyvauti geriausio rezultato turnyre ir pelnyti vietą garbės lentoje.
Jauniesiems žaidėjams, o taip pat ir jų mamoms puikiai žinoma Lietuvos žaidimų kūrėjų studija „Nordcurrent“, sukūrusi visame pasaulyje populiarų žaidimą „Cooking Fever“, žada rengti konkursus, kuriuose šeimos ne tik įvertins savo greitį ir gudrumą, bet galės laimėti gardžius valgomus prizus.

Kompiuteriniai žaidimai ypač dažnai kviečia į kelionę ne tik po fantastinius pasaulius, bet ir leidžia pakeliauti laike. Istoriniai ar alternatyvią istoriją nagrinėjantys vaizdo žaidimai yra ypač populiarūs tiek jaunesnių, tiek vyresnių žaidėjų tarpe. Dėl šių priežasčių šeimos zonoje įsikurs ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus specialistai, kurie pakvies šeimas susipažinti su istorija, pasiūlys edukacinių veiklų ir papasakos, kuo šio muziejaus ekspozicija yra patraukli jauniesiems žaidėjams.

Į šiuometinį „GameOn“ galima įsigyti specialius šeimos bilietus, kuriems taikoma ypatinga nuolaida. Šeimos bilietas leis vaikams nepalikti namie savo tėvų, o tėvus paskatins renginyje sudalyvauti kartu su vaikais. Bilietais į renginį prekiauja TIKETA.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: