„Mano Juodoji sesuo“ / Organizatorių arcchyvo nuotr.

Prieš mėnesį Lietuvos muzikinę padangę nustebinusi pirmos vinilo plokštelės išleidimu albumui „Svetimi“, grupė „Mano juodoji sesuo“ ją pristatys visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Gerbėjų ir radijo stočių simpatijas pelnęs įrašas bus pristatytas spalio 21 dieną Vilniuje klube „Tamsta“, spalio 28 dieną Klaipėdoje gyvos muzikos bare „Jazzpilis“ ir lapkričio 4 dieną Kaune klube „Largo“.

„Mano juodoji sesuo“ – vieninteliai darkwave muzikos vėliavnešiai Lietuvoje nuo 1991 metų

Jau daugiau nei 25 metus gyvuojanti grupė iš Kauno, pelnytai laikoma pirma ir vienintele Lietuvoje, kuri kuria darkwave stilistikos muziką. Nepasidavusi laikui ir madų vėjams „Mano juodoji sesuo“ visą laiką liko ištikimi sau ir jau ketvirtį amžiaus groja gilią, romantišką ir, tuo pačiu, kieto skambesio garsą.

Per savo istoriją “Mano juodoji sesuo” yra karaliavusi tiek radijo stočių M-1, tiek Radiocentras topų pirmose vietose. Grupei teko koncertuoti stambaus mąsto užsienio festivaliuose, tokiuose kaip „Castle Party“ ar „Dark East music Meeting“. Be to, ji dalyvavo ir legendinės grupės FOJE „Kai perplauksi upę” turo baigiamajame koncerte, Vilniaus Vingio Parke. O ir pats Andrius Mamontovas yra akomponavęs būgnais grupei jos koncerte.

Per savo istoriją „Mano Juodoji sesuo“ yra sugrojusi arti 300 koncertų, dalyvavusi didžiausiuose alternatyvios muzikos Lietuvoje festivaliuose, kaip „Mėnuo Juodaragis“ ar „Kunigunda Lunaria“. Bei viena scena dalinosi su tokiomis darkwave muzikos legendomis kaip „Covenant“ iš Švedijos, “VNV Nation” iš Vokietijos ar “The Crüxshadows” iš Jungtinių Valstijų.

Naujausias albumas “Svetimi” – net šešis metus brandintas darbas

Suplanuotuose koncertuose Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje pristatatomas, net šešis metus brandintas įrašas „Svetimi“, gimė Laumėjų kaimo sodyboje. „Albumo pavadinimas pats savaime sufleruoja jo minties krūvį,” – teigia “Mano juodoji sesuo” grupės siela Mindaugas Budnikas, – “Jame iškeliami tokie daugumai aktualūs “amžinieji” kaip meilės trapumo, vienatvės baimės, bei visuomenės susvetimėjimo klausimai.”

thumbnail_MJS-2

„Mano Juodoji sesuo“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Bet kūrėjas teigia, kad šis įrašas nėra tam, kad žmogui sukeltų kažkokių negatyvių emocijų. “Svetimas esi tik tada, kai esi vienas su savimi. Gi muzikos, kaip ir visos menininkų kūrybos misija, mano nuomone, skirta būtent tam, kad suteikti žmogui tikėjimo ir vilties, kad nesi vienišas ir svetimas su savo baimėmis. Kito skaudi patirtis yra tiesioginė viltis Tau”, – teigia M. Budnikas.

Koncertuose – ne tik “Svetimi” albumas, bet ir garsiausi “Mano juodoji sesuo” hitai

Ypatinguose koncertuose Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje melomanų laukia ne tik naujos dainos, bet ir tos, kurios nuo seno gena į “Mano juodoji sesuo” koncertus ateiti visus ištikimus fanus.

“Tikime, kad albumo pristatymo koncertai bus savotiški išėjimai iš savo komforto zonos kiekvienam. Nes mes nežadame LED ekranų ar pompastikos, kas dabar vyrauja, taip vadinamame, lietuviškąjame show biznyje,” – apie būsimus koncertus atvirauja “Mano juodoji sesuo” lyderis. – “Savo koncertus regime kaip betarpišką kontaktą su klausytoju per muziką ir jos siunčiamą žinutę”.

Koncertų metu skambės ne tik radijo stočių topų vršūnėse kadaise karaliavę “Mano juodoji sesuo” kūriniai, bei grupės vizitinėmis kortelėmis tapusiomis dainos, tokios kaip “Šaltą rytą” ar “Belamy”. Renginiuose taipogi bus galima įsigyti tiek naujausią, tiek senus grupės įrašus. 

Vinilo ir kompaktinės plokštelės „Svetimi“ leidinio projektas iš dalies yra finansuojamas Asociacijos LATGA Socialinio kultūrinio fondo lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: