Grupės SIELA akustinis koncertas Kaune

Paskelbė: KaunoZinios.lt redakcija Data: 2016-10-20 05:01

Spausdinti | Komentarai

Vytauto Žemaičio nuotr.

Spalio 22 d. 20:00, LARGO

LARGO šeštadieniuose toliau kuriasi puikūs atlikėjai su savo gyvu, autentišku skambėjimu, stipriais originaliais tekstais ir požiūriu.

Spalio 22 d. – grupės SIELA lyderio Aurelijaus Sirgedo kūrybos vakaras ir akustinis koncertas. Jam talkins smuikininkas Simas Butavičius ir gitaristas Aurimas Driukas. Skambės programa iš ankstyvosios “Sielos” kūrybos, bet nebus pamirštos dainos ir iš naujesnių albumų: ,,Štormai”, ,,Ilguma. Platuma”, ,,Paukštelis” „Karma”.

SIELA– Lietuvos gotikinio roko pionieriai. Savo veiklą 1990 metais pradėjusi grupė tapo laisvės ir maištaujančios roko kartos simboliu. “SIELA” yra viena nedaugelio lietuviškų grupių, kuri nenutilo, nepaseno ir liko ištikima pasirinktam keliui. Jau 20 metų gyvuojanti grupė išleido ne vieną kultinį albumą.

Diskas “Dali” nustebino išties stipriu gotikinio roko ir šiuolaikinės elektronikos lydiniu. Po “Dali” išleidimo “SIELA” vėl grįžo prie grynos roko energijos – su sodriu gitariniu maištingumu, stipriai „sukaltais“ roko gabalais, kurių skambesys linksta net prie pankroko, tačiau vis su tuo pačiu gerai pažįstamu “sielišku” nuoširdumu.

Na, o 2008 metų lapkričio mėnesį parduotuvėse pasirodė jau dešimtasis Lietuvos gotikinio roko grupės “SIELA” albumas „Euforija“. Naujajam albumui per trejus metus įrašyta dvylika kūrinių. Jau vasarą buvo galima pamatyti dainos „Isterija“ vaizdo klipą, kuris jau pasirodė ir „MTV Baltic“ eteryje, o šiuo metu radijo eteryje skamba titulinis albumo radijo singlas „Euforija“, sėkmingai įsitvirtinęs radijo stočių sudaromuose topuose.

Jubiliejinį albumą “XX” grupė “SIELA” išleido 2010 metais lapkričio 13 dieną kartu su kompanija M.P.3

2011 rusėjo mėnesį išleido pirmą savo diskografijoje koncertinę vinilo plokštelę “Visa matanti akis”.

Renginys Facebook’e: https://www.facebook.com/events/571338949735695/

Diskografija (CD/MC):

“Vėjas nešantis naktį” 1990 – (perleistas Guru rec. 2000)

“Prakeikimas” 1991 – Siela rec.

“Juodo opiumo žemė” 1993 – Art&Elektronics rec. (perleistas Siela rec. 2004)

“Už regėjimo lauko” 1994 – Bomba rec. (perleistas Bomba/Dangus rec.2003)

“Sielininkai” 1995 – Bomba rec.

“Tremtyje” 1997 – Eurostar rec.

“Tavęs man reikėjo” 1997 – Nova 96 rec. (perleistas Siela rec. 2004)

“Eldorado” 2000 – virtual album. Siela rec.

“Dali” 2005 – Bomba/Dangus rec.

“Euforija” 2008 – M.P.3 rec.

“XX” 2010 – Siela/M.P.3 rec.

“Visa matanti akis” 2011 – Siela/M.P.3 rec.

Išankstiniai bilietai pigiau: http://largo.lt/renginiai/16-10-22-2000-grupe-siela-akustiskai/

KaunoZinios.lt_logo

Ši informacija yra portalo KaunoZinios.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija ir nurodžius aktyvią nuorodą į KaunoZinios.lt. Parašykite mums adresu info@kaunozinios.lt