Organizatorių archyvo nuotr.

Kur?

Kauno senosios prieplaukos amfiteatras

Kada?

Birželio 23 d. 20–23 val.

Programoje:

Etninio folkroko grupės „TaRuta“ (Ukraina) ir „Marga muzika“.

Roko grupė „Bon Jeans“ su  „Bon Jovi“, „Def Leppard“, „Europe“ ir kitų grupių hitų programa.

Joninių laužas, žolynai, vainikų pynimai!

Renginys nemokamas.

Grupės / Joninės Kaune 2017

„TaRuta“ (Ukraina)

Grupė iš Kijevo „TaRuta“ yra gerai žinoma pasaulinėje muzikos scenoje. Turinti nepaprastą ir originalų skambesį, ši grupė per savo 8 metų gyvavimo laikotarpį yra dukart laimėjusi nacionalinį muzikos festivalį Chervona Ruta Ukrainoje. Taip pat puikiai pasirodė kituose festivaliuose Ukrainoje ir Europoje: „Talinn Music Week“, „EuroRadio Folk Festival“, „Koktebel Jazz Festival“, „Land of Dreams“, „Kauno Hanza Dienos“, „Skamba Skamba Kankliai“, „Euro-Basket 2011“, „Slavske Rock“, ir kt. Grupėje groja folkloro tyrinėtojai Ievgen ir Olena Romanenko, profesionalūs muzikantai Taras Kozak, Oleksandr Atamas, Rostislav Mamadloikov ir Yaryna Tovkailo. https://www.facebook.com/TaRutaBand/

MARGA MUZIKA

Pasaulio etninės folk-roko muzikos grupė savo kūryboje jungianti skirtingas tautas ir skirtingus muzikos stilius. Tai projektas, vienijantis skirtingų tautų folklorą savo kūryboje. Nuo lietuvių liaudies sutartinių iki mongoliškų dainų. Programoje skamba latvių, lenkų, baltarusių, rumunų, slovėnų, žydų, serbų, vengrų, suomių, graikų, anglų kalbos ir dar daugiau. Melodija – tai seniausia pasaulio kalba. Vienos kalbos neturinti daina, lyg tūkstantį kartų girdėta melodija tai – „Marga muzika“.

Enrikas Slavinskis – gitara, airiškas bazukis

Paulius Rukas – bosinė gitara

Gediminas Stankevičius – būgnai

Eglė Jačauskienė – vokalas

Jekaterina Pranevič – vokalas

Laurita Peleniūtė – vokalas

BON JEANS

Karštas ir pikantiškas, glamūrinis hardrokas, ekspresyviai ir energingai atliekamas veteranų muzikantų, suvienyjusių savo pajėgas 2009 metais Bon Jovi ir Def Leppard projektams, uždirbusiems jiems publikos palaikymą visoje Lietuvoje, koncertuojant lauko festivaliuose, šventėse, populiariausiuose šalies klubuose.

Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvo nuotr.

Eilės prestižinių muzikinių apdovanojimų, gerai pažįstami veidai iš lietuviškų televizijų ekranų ir žinomų videoklipų herojai, niekada neturėję pauzės savo ilgametėje muzikinėje veikloje. Tai poproko veteranas Ramūnas Grybauskas ir jo ilgametis bendražygis Dalius Mintaučkis iš grupių „Angelas“ ir „Vitražas“. Amerikiečių gitarų „Charvel“ ir danų kompanijos „TC electronic“ reklaminis veidas Giedrius Balčiūnas, savo ankstyvą karjerą pradėjęs tokiais epitetais, kaip jaunosios kartos elektrinės gitaros virtuozas, 2007-ais metais laimėjęs geriausio gitaristo titulą visos šalies gitaristų konkurse „Gitarų šėlsmas“. Taip pat savo įdirbį ir žinomumą tobulinęs legendinėje grupėje „S.B.S.“, ir LNK televizijos laidoje „Muzikos akademija“. Nenuilstantis grupės veteranas, legendinis „Tigro metų“ ir „Sindrome of Chaos“ būgnininkas Robertas Dusevičius, savo, kaip roko žvaigždės karjerą pradėjęs dar giliu sovietmečiu. Nenutrūkstamas jo darbas, kaip sesijinio muzikanto pelnė žinomo muzikanto veidą visoje Lietuvoje ir dalyje šiaurės-vakarų Lenkijos.

Grupės nariai pabrėždami savo tautiškumą ir etninį išskirtinumą gimus ir užaugus Kaune, puoselėja lietuviškos muzikos kurybą savo repertuare, ko pasekoje 2012 metais pradėjus nuosekliai dirbti prie autorinių kūrinių, 2014 metų gale buvo įrašytas debiutinis grupės albumas. Grupės nariai daug dėmesio skiria ne tik savo instrumentų ir aparatūros kokybei, bet ir įvaizdžio elementams, kostiumams ir scenos dekoracijoms, praturtindami savo koncertus, suteikiant įdomų reginį žiūrovams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: