Juozo Miltinio dramos teatro archyvo nuotr.

SAUSIO 28-29 DIENOMIS

Sausio 28 d. (šeštadienį) 18 val.

T. Džiudženoglu „LAVINA“. Rež. Linas Marijus Zaikauskas

2 dalių drama-trileris

Spektaklio trukmė: 2 val. 30 min.

Vaidina: Olita Dautartaitė, Ligita Kondrotaitė, Albinas Kėleris, Vytautas Kupšys, Eleonora Koriznaitė, Dalius Jančiauskas, Jolita Skukauskaitė – Vaišnienė, Jonas Čepulis, Emilis Pavilionis, Asta Preidytė, Rimantas Teresas, Regina Kairytė, Laimutis Sėdžius, Gintautas Žiogas.

53

Pagrindinė spektaklio veikėja yra baimė.

Žmonės, gyvenantys nedidelėje bendruomenėje kalnuose, negali garsiai kalbėti nei juoktis, trumpiau tariant, jie negali triukšmauti. Taip yra dėl to, kad bet koks, net daiktų sukeliamas garsas gali iššaukti milžinišką sniego nuošliaužą. Įdomiausia tai, kad sniego nuošliaužų galimybė išlieka kone ištisus metus. Kartos gyvena absoliučioje tyloje, sekdamos griežtas taisykles, kurias diktuoja nuolatinė baimė. Nesilaikantys taisyklių yra baudžiami mirtimi. Tokiu būdu žmonės praranda savo jausmus, jautrumą, orumą… Ir tik meilė yra pajėgi sulaužyti šį baimės, tylos ir pasyvumo kalėjimą.

52

Spektaklyje klausiama: gal lavina nėra tik natūralus reiškinys? Gal žmonės patys ją prisišaukia mintimis ir įsikalbėta baime? Kaip nekvestionuojama baimė gali tapti visuomenės ir individo egzistencijos, socialinės tikrovės centru? Ir kokie tokios baimės įsigalėjimo padariniai?

Bilieto kaina 9 Eur, 7 Eur

Bilietus galite įsigyti Nacionalinio Kauno dramos teatro kasoje ir www.bilietai.lt

Sausio 29 d. (sekmadienį) 12 val.

V. Kupšys „IŠGELBĖKIME KENGŪRIUKĄ“. Rež. Vytautas Kupšys

1 dalies pasaka su dainomis

Spektaklio trukmė: 1 val

Vaidina: Tomas Pukys, Gintarė Kulikauskytė, Giedrius Arlauskas, Emilis Pavilionis, Vita Šiaučiūnaitė

Spektaklio dailininkas / kostiumų dailininkas Artūras Šimonis

Kompozitorius Antanas Jasenka

61

73

62

Drąsa, pasiaukojimas, draugystė – dalykai apie kuriuos rašė ir rašys visada. Mūsų istorija apie tai, o joje siaučia penki pašėlę personažai. Ir visai nesvarbu – geri ar blogi – visi jie be proto simpatiški ir pašėlę, ir tikrai nusiplenys jūsų aplodismentų.

Bilieto kaina 5 Eur

Bilietus galite įsigyti Nacionalinio Kauno dramos teatro kasoje ir www.bilietai.lt

Sausio 29 d. (sekmadienį) 18 val.

S. Aleksijevič „ČERNOBYLIO MALDA“. Rež. Linas Marijus Zaikauskas

1 dalies drama

Spektaklio trukmė: 2 val.

Vaidina: Eglė Špokaitė.

71

Lino Marijaus Zaikausko „Černobylio malda“ – tai jaudinantis vienos tiesiogiai su Černobylio katastrofa susidūrusios moters, Liudmilos Ignatenko, elektrinės gaisrą likvidavusio ugniagesio našlės, prisiminimas. Vieno žmogaus akimis atskleidžiamas sistemos suluošintų žmonių gyvenimo tragizmas. Su pagarba ir intymiai, akcentuojant individualios patirties plotį ir minimalizuojant teatro priemones, atsisakant įprastos draminio veiksmo dinamikos ar muzikinių intarpų. Svarbiausia čia tampa aktorės Eglės Špokaitės ryžtas liudyti apie mirtį ir meilę. O gal tai tas pats?

72

Bilieto kaina 9 Eur

Bilietus galite įsigyti Nacionalinio Kauno dramos teatro kasoje ir www.bilietai.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: