© Pauliaus Zaborskio nuotr.

Prieš kelias savaites paskelbęs apie solinės karjeros pabaigą Markas Palubenka savo veikloje dėlioja paskutinius taškus. Penkerius metus trukusį muzikinį kelią jis nusprendė įprasminti išleisdamas naują albumą „Paskutinis“, o gerbėjus kviečia drauge atsisveikinti finaliniuose koncertuose Vilniuje ir Kaune.

„Ar dėl to liūdna? Ne, nėra jokio pesimizmo. Turiu daug naujų ambicijų, todėl šį etapą baigiu tik su šiokia tokia nostalgija – juk tiek daug gražių dalykų per tuos visus metus įvyko! O ir šiaip – viskas tik į gera“, – sako Markas.

Pasak muzikanto, tokį sprendimą jis priėmė supratęs, kad reikia iš naujo atsispirti, kad norisi judėti į priekį, laikas žengti pirmyn. Dar 2011-asiais jis sau mintyse buvo pasakęs, kad po kelerių metų veikiausiai pribręs pokyčiams, o pasiekęs užsibrėžtus tikslus įsitikino, kad laukti nėra ko.

„Supratau, kad reikia plėsti akiratį visomis prasmėmis“, – sako Markas.

Penkeri metai scenoje jį išmokė daugelio dalykų, kurių svarbiausi – nebijoti klysti. „Manau, kad sugebėjau išlikti toks, koks ir buvau, o tai, ypač muzikantui, nėra lengva“, – tikina jis.

Tačiau nors šiandien jis ir atsisveikina, gerbėjams galutinio „sudie“ netaria. Markas kupinas naujų idėjų, todėl scenos nežada palikti, tiesiog joje pasirodys kitu, BORIS, vardu.

Atsisveikindamas su Marko Palubenkos muzikine istorija, jis išleido ir naują, LATGA finansinę paramą gavusį albumą, simboliški pavadinęs jį „Paskutinis“. Jame – šešių dainų popuri, kurią Markas sukūrė per pastaruosius penkerius metus. Albume galima rasti dainą, kuri nebuvo įtrauka į debiutinį albumą, kelios jų įrašytos praėjusių metų pabaigoje.

Naują albumą Markas pristatys jau savaitgalį. Vasario 25 dieną jo laukia koncertas Kauno klube „Largo“, vasario 26-ąją jis gros sostinės klube „Tamsta“. Kviesdamas į savo atsisveikinimo koncertus Markas šypteli – ašarų ir liūdnų gaidų čia nebus. Koncertuose skambės daug akustinių dainų, o pats Markas žada jaukų ir šiltą vakarą, kuriame prisimins gražiausias praėjusių metų akimirkas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: