© Organizatorių archyvo nuotr.

Šį savaitgalį įvyks pirmasis laikinojoje sostinėje rengiamas Šiuolaikinio cirko festivalis Kaunas 2013. Festivalio rengėjai teigia siekiantys ne tik didesnę Lietuvos žiūrovų dalį supažindinti su šiuolaikinio cirko žanru, bet ir pradėti Lietuvoje formuoti šiuolaikinio cirko bendruomenę, kuri prisijungtų plėtojant žanrą ateityje.

Birželio 8-ąją dieną, šeštadienį, 18 valandą kultūros centre “Girstutis” bus pristatytas vienas pirmųjų šiuolaikinio cirko spektaklių Lietuvoje „Maja“ (režisierius Gildas Aleksa). Spektaklio pasaulis – tai pasaulis, matomas Majos akimis. Darbas biure, žmonių santykiai – į visa tai moteris žvelgia vaiko žvilgsniu ir regi tokį gyvenimą, kokį norėtų gyventi, nepasiduodama svajones gniaužiantiems aplinkiniams. Tačiau norą gyventi kitaip nugali suaugusiojo žmogaus apatija.

Choreografiją spektakliui kūrusi Agnė Auželytė pasakojo: „Prieš vykdama studijuoti į Berlyną, trumpam grįžau į Lietuvą, kurioje ketinau mėnesį laiko dirbti prie kamerinio spektaklio. Mėnuo išsitęsė iki beveik vienerių metų, o spektaklio mastas toil gražu nebėra kamerinis.“ Ilgą laiką improvizavę pagal įvairią literatūrą kūrėjai priėjo Majos šydo idėją – Induizmo filosofijoje tai yra tarsi uždanga, kurią ant akių užsitraukęs kiekvienas žmogus negali matyti pasaulio objektyviai.

Antrąją festivalio dieną Ryšių kiemelyje 837 15 valandą prasidės Gatvės cirko popietė, kurioje savo solo pasirodymus bei ištraukas iš būsimų spektaklių rodys šiuolaikinio cirko atstovai iš didžiųjų Lietuvos miestų. Petraukas užpildys gyvai grojantys muzikantai, o po renginio visi kviečiami pasilikti festivalio uždarymo vakarėlyje.

Bilietus į spektaklį platina bilietai.lt. Gatvės cirko popietės renginys nemokamas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: