Organizatorių archyvo nuotr.

Daugelis supranta, jog harmonija, gera sveikata, savęs pažinimas – privalumas. Gyvendami laikotarpiu, kai turime tiek daug informacijos ir visur skubame, optimizmas ir veržlumas siekti išvardytų privalumų – raktas į vertybių perkainojimą ir nusiraminimą. „Jogos dienos 2016“ suteikia galimybę siekti darnos, geros ir stabilios sveikatos palaikymo bei sustiprinimo, atsparumo, savęs atpažinimo, saviugdos, tobulėjimo, motyvacijos, siekti tikslų.

Festivalis Kaune vyks trečią kartą. Pirmą kartą rengtame festivalyje 2014 m. Kaune apsilankė vienas tūkstantis žmonių. 2015 m. – apie du tūkstančius žmonių. Šiais metais lankytojų tikimasi dar daugiau. Reginio pagrindinis bruožas – skirtingų metodų teoriniai ir praktiniai užsiėmimai: paskaitos, seminarai, konsultacijos.

Pagrindinės temos: ajurveda, kinų ir Tibeto medicina, garso terapija, cigūnas, reiki, meditacijos, vegetarinė mityba, joga,blaivus gyvenimo būdas, Tai Chi, pilates, ekologiški produktai, teminė literatūra, Vedinės žinios, psichologija, netradicinis gydymas, astrologija ir kt. Renginio metu bus galimaįsigyti su įvairių su sveika gyvensena susijusiųprekių:knygų, drabužių, kristalų, įvairių ekologiškų produktų, jogos reikmenų ir kitų produktų. Mugėje bus galima rasti vegetarinių užkandžių, veiks vegetarinė virtuvė. Praktikų pasiūla didelė, todėl kiekvienas galės pasirinkti artimiausią veiklą. Kviečiami įvairaus amžiaus žmonės, o taip pat  tėveliai su mažais vaikais. Organizatoriai jiems skirs mokytojų grupę, kuri prižiūrės vaikus.

joga-2016

Organizatorių archyvo nuotr.

Trijų dienų festivalyje žiniomis ir patirtimi dalinsis Lietuvos ir užsienio lektoriai. Vienas iš pranešėjų – jau ne pirmą kartą šiame renginyje dalyvaujantis ir Lietuvai tikrai puikiai žinomas dzenbudistų vienuolis iš P. Korėjos, rašytojas, aktorius, režisierius Bo Haeng Sunim (Kęstutis Marčiulynas). Jau kelis metus Lietuvoje gyvenantis jogas atsiskyrėlis – Suddhabrahmananda (Harold Olsen, Danija), kundalini jogą vesiantys Reda ir Gintas Ramanauskai, lektorius eruditas – Tomas Girdzijauskas, gongų meistrai – Alicija ir Ričardas Eiliakai, Raimondas Binkauskas ir kiti. Visas tris renginio dienas ruošiami kultūriniai pasirodymai su įdomiais atlikėjais, šokėjais.

joga_2016

Organizatorių archyvo nuotr.

Renginys gali supažindinti žmones su praktikomis ir duoti galimybę panaudoti žinias kasdieniniame gyvenime. Organizatoriai mielai kviečia visus, norinčius atrasti, pažinti ir sužinoti daugiau bei keistis šiame nuolat judančiame ir besikeičiančiame pasaulyje.

Festivalis šiais metais vyks dviejuose Lietuvos miestuose:

Spalio 14-16 dienomis„Sporto Halėje“, Kaune. Gruodžio 2-4 dienomis„Litexpo“ parodų rūmuose, Vilniuje.

Smulkesnę informaciją ir renginio programą rasite svetainėje: www.jogosdienos.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: