Organizatorių archyvo nuotr.

Visai netrukus prasidedantis 22-asis „Kino pavasaris“ džiugins net penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojus. Šiais metais Kauno žiūrovai turės galimybę išvysti net 50 geriausių kino juostų bei sudalyvauti įvairiuose festivalio renginiuose.

Gero kino klubas: „Kaip išgyventi kino festivalį?“

„Knygų ministerija“ ir „Kino pavasaris“ kauniečius kvies į „Gero kino klubą“, kuriame bus dalinamasi kino festivalių išgyvenimo receptais ir kitomis kino filmų pasirinkimo paslaptimis.

Renginyje dalyvaus vyriausiasis festivalio programos sudarytojas, kino kritikas ir apžvalgininkas Edvinas Pukšta bei Lietuvos kino naujienų tinklapio „Kinfo“ apžvalgininkė Giedrė Vyšniauskaitė. Svečiai dalinsis įvairiomis kino festivalių lankymo strategijomis, patarimais pasirenkant filmus bei apžvelgs įdomiausias festivalio programas.

Renginys vyks pirmadienį, kovo 20 d., 19 val., „Kino pavasario“ ambasadoje Kaune „Knygų ministerijoje“.

„Kino pavasario“ atidarymo koncertas „PuntoJazz palėpėje“

„Kino pavasario“ komanda kauniečius kvies sudalyvauti festivalio atidarymo vakarėlyje, vyksiančiame gyvos muzikos erdvėje „PuntoJazz palėpėje“. Renginyje dalyvaus dvi progresyvios, šių metų festivalio temą („nauji vėjai“) puikiai įkūnijančios grupės – Shoegaze ir dreampop muziką kuriantys svečiai iš Slovėnijos „Haiku Garden“ ir viena įdomiausių Kauno grupių tituluojami „Candee Train“. Renginio metu melomanai taip pat bus kviečiami išvysti net du festivalio muzikinės programos filmus – ryškią P.Daugdale juostą „The Rolling Stones“ turas po Lotynų Ameriką“ ir T. Schütte dokumentinį filmą „Frankas Zappa apie save“.

Renginys duris atvers kovo 24 d., 20.00 valandą „PuntoJazz palėpėje“. Koncerto pradžia – 21.00 val., kaina – 5 eurai.

Ekskursas: kino teatrai tarpukariu | specialiai „Kino pavasariui“

„Kino pavasaris“ ir „Ekskurso” komanda jau antrus metus iš eilės kviečia pasivaikščioti po unikalias tarpukario Kauno kino teatrų istorijas! Šiemet rengiamos keturios ekskursijos – keturi gidai , kurie pasakos apie kino teatrų kultūrą ir populiariausias „mušeikas”.

XX a. pradžioje kinui masiškai pradėjus plisti Europos ir Amerikos žemynuose, taip pat ir Kaune, filmų teatrai tapo savotiškomis pramoginėmis miestų šerdimis – dėl savo pigumo ir vizualumo vadinamasis kinematografas buvo suprantamas ir prieinamas beveik kiekvienam gyventojui. Dėl to kino pramonė be pernelyg didelių nuostolių išgyveno ir didžiosios ketvirtojo dešimtmečio ekonominės krizės metus: nuskurdusiems žmonėms tai išliko bene vienintelis prieinamas pabėgimas nuo sunkmečio rūpesčių. Nenuostabu, kad kino teatrų versle vyravo didžiulė konkurencija: miestų centruose veikiantys kino teatrai lenktyniavo, kas pasistatys prašmatnesnį pastatą su didesne sale ir šiuolaikiškesne architektūra, o darbininkijos rajonuose šie statiniai neretai tapdavo ryškiausiais apylinkės statiniais po vietinės bažnyčios.

Renginys vyks kovo 26 – balandžio 2 d.

Registruotis ir pasirinkti norimą ekskursijos laiką galima čia: goo.gl/uaqaze

Kino pavasaris 2

Organizatorių archyvo nuotr.

Šokis ir kinas: susitikimas su Birute Letukaite

Viena šiuolaikinio šokio pradininkių Lietuvoje, Kauno šokio teatro „Aura“ meno vadovė Birutė Letukaitė „Knygų ministerijoje“ papasakos apie pirmąsias šiuolaikinio šokio revoliucionieres Loje Fiuler ir Isadora Duncan. Renginio metu dalyviai gales išvysti šiuolaikinio šokio šokėjos Emos Senkuvienės atliekamą choreografinę kompoziciją. bei bus kviečiami nepraleisti paskutinio prancūzų muzikinės dramos „Šokėja“ („The Dancer“, rež. Stéphanie Di Giusto) seanso, kuriame Loje Fiuler ir Isadora Duncan įkūnijo aktorės Soko ir Lily-Rose Depp.

Renginys vyks kovo 30 dieną, 19.00 val., „Knygų ministerijoje“.

Filmų garso takeliai kavinėje „Kultūra“

„Kino pavasario“ komanda kauniečius kvies ne tik aptarti jau pamatytas ar norimas pamatyti kino juostas, bet ir pasilinksminti bei išgirsti geriausius filmų garso takelius kavinėje „Kultūra“. Vakarėlio idėją inspiravo festivalio meno vadovė ir viena programos sudarytojų Santa Lingevičiūtė, kuri dar prieš festivalį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje aktyviai dalinosi muzikiniais kūriniais iš filmų.

Renginys vyks balandžio 1 d., 21.00 val., kavinėje „Kultūra“.

Festivalis „Kino pavasaris“  vyks kovo 23 – balandžio 6 dienomis. 2017 m. festivalio filmų programa: http://kinopavasaris.lt/lt/programa

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: