Organizatorių archyvo nuotr.

Vilniaus knygų mugėje, šiemet ieškančioje lietuvybės ženklų pasaulyje, vasario 23-26 dienomis tarp knygų lentynų vietos ras ir žurnalai. Du jų, leidžiami Kaune – kultūros ir meno leidinys „Nemunas“ bei „Kaunas pilnas kultūros“ – susitiks skaitykla virsiančiame 5-osios „Litexpo“ parodų centro salės stende, pažymėtame kodu 5.A22.

Šiemet 50-metį mininčio „Nemunas“ redakcija skaitykloje kvies susipažinti su reiškiniu virtusio leidinio istorija. Patogiai įsitaisę 7-ąjį dešimtmetį – žurnalo gimimo erą –  menančiuose foteliuose stendo lankytojai galės pavartyti įrištus senojo „Nemuno“ komplektus, įvertinti leidinio raidą, čia pat palyginti įvairius skirtingus jo formatus. Specialiai mugei kuriamas ir „Nemuno“ istorijos vingius pristatysiantis vaizdo klipas.

Tiesiai iš spaustuvės į Vilniaus knygų mugę atkeliaus ir naujausias „Nemuno“ numeris. „Jame jaučiamas Vasario 16-osios prieskonis“, – sakė žurnalo vyriausioji redaktorė Erika Drungytė. Ji išdavė, kad tarp žurnale pristatomų asmenybių – projekto „Kaunas 2022“ komandos narys Rytis Zemkauskas ir pasaulyje garsus gatvės menininkas iš Lietuvos Ernest Zacharevič. E. Drungytė taip pat žadėjo, kad mugės lankytojai turės galimybę įsigyti ir prekybos vietose jau išgraibstytą 2017 m. sausio numerį – pirmąjį drąsiai atsinaujinusio, į kvadrato formatą grįžusio „Nemuno“ pasisveikinimą su skaitytojais.

Nuo 2015 m. rudens leidžiamo mėnesinio žurnalo „Kaunas pilnas kultūros“ redakcija į Vilnių atgabens naujausią, vasario numerį, kurio tema – „Tautinis kostiumas“. Lietuvių ir anglų kalba leidžiamame, nemokamai platiname žurnale šį mėnesį – interviu su Kauno armėnų bendruomenės atstove, sutartinių tyrinėtoja iš sostinės, Laisvės alėjos balkone koncertavusiais Australijos lietuviais ir kt. Jungtiniame Kauno leidinių stende bus galima rasti bei pasiimti ir anksčiau išleistų žurnalo numerių – per beveik dvejus metus leidėjai jau palietė tokias temas, kaip laisvė kine ir džiaze, Kauno galerijos, turgūs, kurortai ir parkai, architektūra kaip futurizmas, bibliotekos virsmas XXI a. bei sporto spurtas tarpukariu.

Taip pat kava bei Kaunu kvepėsiančioje skaitykloje bus pristatomas ribotu tiražu išleistas 2016-uosius miesto metus pristatantis 200 psl. apimties leidinys anglų kalba „Kaunas Full of Culture“ bei kito redakcijos kuruojamo projekto „It’s Kaunastic“ parengti kūrybiški įvairiais pjūviais Kauną tyrinėjantys žemėlapiai. Stendo lentynose lankytojai ras ir „Kauno bienalės“ katalogų bei kitų miesto atspindžių liberaliame žurnalo formate.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: