Organizatorių archyvo nuotr.

Aistės Lasytės, Dominyko Vaitiekūno ir Vaido Kublinsko kolektyvas kartu jau virš 8 metų, per kuriuos išleisti 4 albumai, laimėtas šūsnis apdovanojimų ir surengta galybė pasirodymų. Besibaigiant žiemai grupė kviečia pasitikti šiltus orus nuotaikinguose „Liūdnų slibinų“ koncertuose, kurių pirmasis –  šį šeštadienį Kaune.

Trejus metus iš eilės „Liūdni slibinai“ buvo nominuoti pagrindiniuose Lietuvos muzikos apdovanojimuose M.A.M.A., kuriuose pelnė 2012 Metų grupės titulą. Grupė yra įvertinta Sauliaus Mykolaičio vardine premija, laimėjo alternatyvios muzikos apdovanojimų T.Ė.T.Ė. 2011 Tautos Balso nominacijoje, o 2012 metais šiuose apdovanojimuose grupės narys Dominykas Vaitiekūnas buvo pripažintas „Metų charizma“.

Šie liūdesio išpažinėjai savo teatrališka išraiška pavilioja skirtingo amžiaus, lyties ir muzikinių skonių klausytojus. „Liūdnų slibinų“ pasirodymai garsėja grupės narių artistiškumu, nuoširdumu, nestandartiniais šou sprendimais ir šmaikščiomis įžvalgomis. Į aiškius rėmus netelpantys kūrėjai šiuolaikiniais ritmais skambančiose dainose pateikia spalvingas Maironio, Kristijono Donelaičio, Antano Baranausko, Justino Marcinkevičiaus, Sigito Parulskio ir kitų Lietuvos klasikų tekstų interpretacijas.

Šiuo metu „Liūdni slibinai“ rengiasi šį šeštadienį vyksiančiam pasirodymui Kaune, kuris bus itin triukšmingas ir energingas: „į sceną lipsime su mūsų būgnų ir boso užnugariu ir atliksime ryškiausius mūsų hitus garsiai ir ryškiai. Tai bus energinga gegužinė su įvairių muzikos žanrų kūriniais, gal net ir su šokiais, jeigu ateis mėgstančių šį užsiėmimą“ – pasakoja grupė.

Nors pastarieji albumai susilaukė itin daug dėmesio, „Liūdni slibinai“ neskuba forsuoti naujo dainų rinkinio. „Kūryba yra tokia nenuspėjama moteriškė: kartais ateina, kai paprašai, kartais užsispyrus sėdi kitame kambaryje, kartais pas ją reikia nueiti patiems, kartais jai reikia duoti laisvės pabūti pačiai sau, kad ateitų savo noru. Šiuo metu mes ties ketvirtuoju variantu. Nesinori jos spausti, kad nauja kūrybos dozė netaptų perdozavimu. Tad laukime visi draugiškai“ – paklausta apie naują muziką sakė Aistė Lasytė.

„Pasirodyme ORIXO klausytojai gali laukti Dominyko Vaitiekūno atliekamo „go – go“ judesio pagal šokių muzikos divos Salomėjos Nėries ritmus, Donelaitiškų pavasario linksmybių, Aistės Lasytės pasidalinimo moteriškais vargais ir šiokios tokios „netvarkos“. Tiesa, pas mus į koncertus geros nuotaikos neštis nebūtina. Duosim vietoj“ – į artimiausią pasirodymą kviečia V. Kublinskas.

Artimiausias Liūdnų Slibinų koncertas jau kovo 25 dieną Kaune.

Bilietus platina bilietai.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: