Organizatorių archyvo nuotr.

Muzikos festivalis „Granatos Live“ nesustoja ir toliau pildo atlikėjų sąrašą. Prie pagrindinių festivalio vardų – Ellie Goulding, Kungs ir Anne-Marie – prisijungė hito „Faded“ autorius didžėjus Alanas Walkeris (Alan Walker). Devyniolikmetis norvegas lietuvius šokdins rugpjūčio 5 d. ir uždarys pagrindinę festivalio sceną.

Savo superhitą „Faded“ Alan Walkeris sukūrė namuose būdamas vos aštuoniolikos ir iškart užsitikrino pozicijas Europos šokių muzikos pasaulyje: pirma vieta daugiau nei 17-os valstybių topuose, daugiau nei 603 milijonai perklausų platformoje „Spotify“, virš 940 milijonų peržiūrų ir 13 vieta visų laikų labiausiai patinkančių vaizdo įrašų tope socialiniame tinkle „Youtube“, geriausio britų singlo nominacija rytoj vyksiančiuose apdovanojimuose „BRIT Awards“. Brito kepėjo ir norvegės slaugės šeimoje gimęs Alanas neturi jokios muzikinės praeities, bet augęs technologijų apsuptyje ir itin pamėgęs kompiuterinius žaidimus, būdamas keturiolikos, nusprendė pats kurti muziką būtent kompiuteriniams žaidimams. Taip 2014 m. internete jis patalpino savo beveik valandos trukmės instrumentinį kūrinį „Fade“, kuris buvo iškart pastebėtas ir perleistas kompanijos „NoCopyrightSounds“, sulaukė 65 milijonų paspaudimų ir atvėrė duris į platesnius vandenis. 2015 m. Alanas Walkeris pasirašė sutartį su įrašų kompanija „Sony Music“. Tuomet ir buvo išleistas singlas „Faded“ – nauja „Fade“ versija, kurioje skambėjo ir norvegės Iselin Solheim vokalas.

Vėliau sekė Walkerio stilistiką užtvirtinantis „Sing Me To Sleep“, taip pat įrašytas kartu su Iselin Solheim. 2016 m. pabaigoje išleistas singlas „Alone“ – tarsi prieš tai buvusių kūrinių tęsinys, tik šįkart jame daugiau maišto ir kitas ne mažiau užburiantis vokalas. Nors nei vienam šių singlų nepavyko pranokti pirmtako, abu jie sulaukė sėkmės Europos šalių topuose, svetainėje „Youtube“ bei muzikos klausymosi pltaformoje „Spotify“.

Nors pirmą kartą gyvai Alanas Walkeris pasirodė tik 2016 vasarį, per metus jis aplankė daugybę šalių ir rengia pasirodymus beveik kasdien. Juose netrūksta lazerių ir pulsuojančių ekranų. Viešumoje Alanas rodosi su pusę veido dengiančia kauke ir gobtuvu – tai tarsi suteikia robotiškumo jam pačiam. „Aš noriu kaip įmanoma ilgiau mėgautis tuo, kad manęs neatpažįsta, – sako Alanas, – visgi kaukė yra vienybės simbolis. Kiekvienas gali būti Walkeriu.“

Technologijoms duoklę Alanas Walkeris atiduos ir muzikos festivalyje „Granatos Live“. Jau patvirtinta, kad festivalyje pasirodys ir britų mega žvaigždė Ellie Goulding, belgų didžėjus Kungs bei britų atradimas Anne-Marie. Bilietus į 2017 m. rugpjūčio 4–6 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiantį festivalį platina BILIETAI LT. Jų kaina greitai kils.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: