Parranda Polar

Rugpjūčio 2 d. Volfas Engelman Studijos terasa kvies išgirsti egzotiškąją Pietų Amerikos kumbiją, atliekama lietuvių trijulės „Parranda Polar“ taip, kad net nepasakytum, jog jie iš Lietuvos.

Kumbijos kelias į Lietuvą gal keistokas, bet neatsitiktinis. Pietų Amerikoje keliavusius ir susipažinusius grupės narius Adomą ir Vytautą pakerėjo tenykštė kaimo muzika, jie ir patys pamėgino ją atlikti, o vėliau parsivežė į Lietuvą. Nors kumbija – kaimo muzika, šis muzikinis žanras peržengė visas geografines ribas ir šiuo metu išgyvena pakilimą. Gimusi susimaišius juodaodžių vergų ir vietinių Karibų jūros pakrančių žemdirbių gyventojų muzikinėms tradicijoms, dabar kumbija žinoma ir populiari visame pasaulyje, o ypač Lotynų Amerikoje. Ji tarsi suvienija ir identifikuoja visą žemyną, todėl yra daug daugiau nei muzikinis žanras – tai socialinis ir kultūrinis fenomenas.

Parranda Polar“ – išties ypatinga grupė – charizmatiški, pozityvią energiją ir Lotynų Amerikos karštį skleidžiantys lietuvaičiai idealiai perteikia tenykščią kultūrą. Kumbiją pamilę vaikinai atlieka labiau senovinę, tradicinę šio žanro versiją, pasakojančią daugybės kartų istoriją, atkartojančią meilės ir džiaugsmo, vargo ir neteisybės jausmus, taip būdingus žmonijai. Tačiau nepaisant tradicinės dvasios dauguma Parrandos Polar kūrinių – jų pačių kurti, originalūs.

Nors kumbija Lietuvoje yra tikra egzotika – ji tinka ir patinka visiems – ir jauniems, ir vyresniems. Tai tiesiog linksma ir nuoširdi muzika, kurios rezultatas – laimingi, atsipalaidavę, šokantys klausytojai. Neseniai išleistu debiutiniu albumu „Mucho Frio“, o ypač savo gyvais pasirodymais „Parranda Polar“ vaikinai įrodė – taip kaip jie mūsų šalyje negroja niekas kitas.

Beje, vaikinai ką tik grįžo iš Maltos, kur koncertavo ir patyrė karščiausią metų dieną. Todėl ir Kaune gros dar įkaitę Parranda Polar“ Volfas Engelman Studijos terasoje – rugpjūčio 2 d. Renginio pradžia 19 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: