Organizatorių archyvo nuotr.

Liepos 14 – 16 dienomis Latvijos pajūryje šėls Positivus festivalis. Praeitoje apžvalgoje trumpai prabėgome pro ūkinius stryku stryku žyru žyru atliuoksinčio festivalio Positivus reikalus: kaip atvykti, kaip įsirengti, ko (ne)pasiimti.

Šį kartą glaustai prabėkime pro mūsų laukiančius muzikinius rafaelus.

Pirmi ir nepakartojami, beje, kaip tik grosiantys penktadienį, žinoma, seni geri Pixies. Altroko grupė gyva jau virš trijų dešimtmečių (tiesa su nuolatinėmis sudėties variacijomis ir ilgomis pertraukomis).

Tikra vaikščiojanti legenda, įkvėpusi Nirvaną ir kitus grandžo sūsaidus! Žinomiausias kūrinys, kurį nejučia paniūniuoja net visai ne melomanai, žinoma, užbaigiamasis Fight Club gabalas – Where is My Mind.

Švelnesnės ir populiaresnės muzikos gerbėjai ausis ir akis galės paganyti į festivalyje praktiškai apsigyvenusią Ellie Goulding.

Kokybišką alternatyvumą festivalyje palaikys kita britų grupė, indie rock srovės atstovai ALT-J, su kuriais iš arčiau susipažinti tiesiog būtina.

Kas sekmadienį dar nebus išvažiavęs, galės pasimėgauti Lietuvoje ne per seniausiai koncertavusio muzikos burtininko-profesionalo (gitaros) José González skambesiais.

Taip pat kas gi nesame romiai klausę Amerikos ambiento grandų Cigarettes After Sex?

Itin rekomenduotina apsilankyti ir The Lumineers, Maximo Park, Kamasi Washington pasirodymuose. Be jų dar daug stipraus vidutinio grando grupių iš Latvijos ir Estijos bei Daddy Was a Milkman iš Lietuvos!

Susitikime festivalyje!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: