Organizatorių archyvo nuotr.

Kovo 9 d. 18 val., Kauno miesto kameriniame teatre, jau trečiąjį kartą pasirodys plataus meninio profilio sindikatas „Bad Rabbits“, vadovaujamas režisieriaus – Boriso Dauguviečio auskaro laureto –, Agniaus Jankevičiaus, pristato spektaklį-liudijimą „Samurajaus knyga“.

Agnius Jankevičius yra gerai žinomas Kauno teatro gerbėjams. Jo spektakliai “Gentis” pagal Ievos Simonaitytės romaną „Aukštujų Šimonių likimas“, „Akmenų pelenai“ pagal Daniel Danis pjesę, netradicinio formato spektaklis „Maištas“, Nacionaliniame Kauno dramos teatre, bei spektaklis pagal Ivano Vyrypajevo pjesę „DreamWorks“ sukurtas bendradarbiaujant VDU bei Kauno miesto kameriniam teatrui, sudomino ir patraukė Kauno teatro mylėtojus.

„Bad Rabbits“ nariai juokauja, jog yra sezoniniai kūrėjai, šiltuoju metų laiku užsiimantys gatvės teatru, o atšąlus – grįžtantys po stogu. Ir iš tiesų, Sindikatas turbūt geriau žinomas , kaip politiškai ir socialiai šmaikščių gatvės teatro spektaklių sumanytojas. Su gatvės spektakliais „Demokratijos gimimas ir mirtis“, bei „Tomorrow belongs to me“ jau dešimt kartų aplankyta Slovėnija, kur Sindikatas turi kūrybinių partnerių, ir šią vasarą  Kamniko mieste, ruošiasi bendro kultūros ir meno inkubatoriaus atidarymui. Taip pat su gatvės spektakliais aplankyta Austrija, Ispanija bei Estija. Žinoma neapleidžiamos ir Lietuvos miestų gatvės bei skersgatviai.

Idėja sukurti spektaklį-liudijimą inspiravo keletas faktorių. Pirma, apleistame pastate rastas berniuko vardu Tomas Lašas sąsiuvinis, tai buvo tarsi raštu, piešiniais ir iškarpomis pildomas dienoraštis. Tomas Lašas bandė gyventi pagal Samurajaus kodeksą. Šis radinys tapo tramplynu apmąstymams: kas yra jaunas žmogus esamojo laiko kontekste, kai sąlyginio komforto ir abejingumo grimasos siūlyte siūlo pasirinkti sotaus ir inertiško „europiečio“ kelią, arba priešingai – tapti dėl sėkmės pamišusiu zombiu? Kas nutinka, kuomet jauną žmogų ima kamuoti prasmės ilgesys?

Fragmentas iš gatvės spektaklio "Demokratijos gimimas ir mirtis". Festivalio SWISST metu (Slovėnija)
Fragmentas iš gatvės spektaklio “Demokratijos gimimas ir mirtis”. Festivalis SWISST (Slovėnija)

Spektaklio „Samurajaus knyga“ taip pat sąlygojo ir Sindikato impulsas ieškoti kitokių dialogų su publika formų.  Iki šio spektaklio vienas esminių „Bad Rabbits“ komunikavimo su žiūrovais principų buvo interaktyvumas, tačiau šįkart Sindikato nariai nusprendė kurti visiškai kitaip. Tikslu tapo ne žaidimas, o istorija, konkrečiai –  liudijimas.

Taigi, kas yra Tomas Lašas? Ką apie jį ir šeimininkus mano jo tėvai? Ar gali veikti Samurajaus kodekso taisyklės XXI amžiaus Europoje? Ir kaip apkūni mergaitė Jovita Valytė gali tapti tėvynės simboliu?

Visa tai kovo 9 d. 18 val. Kauno miesto kameriniame teatre.

Režisierius – Agnius Jankevičius
Vaidina: sindikatas BAD RABBITS

Bilietai jau prekyboje! Teatro kasoje arba Tiketa.lt, Teatrai.lt prekybos vietose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: