Uefa.com archyvo nuotr.

Aštuntfinaliams besibaigiant, rinktinės demonstruoja įspūdingą futbolą. Į ketvirtfinalius besiveržiančios komandos džiugina sirgalius.

Šveicarija – Lenkija

Grupėje antri likę šveicarai, susitikime prieš Lenkiją grumėsi iki pat baudinių serijos.  Po Jakub Blaszczykowski įmušto įvarčio prieš didžiąją pertrauką, Lenkija rungtynes vedė iki pat 82 rungtynių minutės. Xherdan Shaqiri su Eren Derdiyok pagalba, lygina rezultatą ir suteikia komandai šansą laimėti rungtynes. Po reguliariojo rungtynių laiko, komandos varžėsi baudinių serijoje, kurioje Šveicarai nusileido Lenkijai rezultatu 5:6. Lenkija triumfuoja ir ketvirtfinalyje susitiks su Portugalija.

Velsas – šiaurės Airija

Po ilgos dvikovos tarp Velso ir šiaurės Airijos į ketvirtfinalį patenka Velsas. Gareth McAuley įmušė įvartį į savus vartus 75 rungtynių minutę, taip padėdamas Velsui išsiveržti į priekį rezultatu 1:0. Iki pat rungtynių galo, šiaurės Airija rankų nenuleido, bet pelnyti įvarčio taip ir nepavyko. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:0 ir Velsas keliauja į sekantį etapą, kuriame susirems su Belgija.

Kroatija – Portugalija

Grupės lyderius namo siunčia portugalai! Varžybos buvo šiek tiek lėtos ir tik per pratęsimo metu pelnomas pirmasis rungtynių įvartis, kurio autorius – Ricardo Quaresma.

Po Christiano Ronaldo smūgio į vartus 118 rungtynių minutę, kamuolį į tuščius vartus siunčia Ricardo Quaresma, taip išvesdamas Portugaliją į ketvirtfinalį. Kroatijos sirgaliai – nusivylę. Daugelio progų neišnaudojusi Kroatijos rinktinė, važiuoja namo, pralaimėjusi rungtynes rezultatu 0:1. Portugalai keliauja į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Lenkijos rinktine.

Prancūzija – Airija

Turnyro šeimininkai, aštuntfinalyje susirėmė su Airija. Jau antrąją rungtynių minutę, Airijai pavyko pelnyti įvartį, kai po Paul Pogba pražangos, buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį įmušė Robbie Brady, bet įveikti Prancūziją to neužteko.

Prancūzija, po ilgosios pertraukos atsakė net dvejais įvarčiais per tris minutes! 58 minutę, rezultatą išlygino Antoine Griezmann, bet šiuo įvarčiu, savo reido jis nebaigė. Vos už trijų minučių jis muša antrąjį įvartį. Antoine Griezmann ne tik pelnė du įvarčius, bet ir išprovokavo varžovo pražangą, kuri Shane Duffy išsiuntė iš aikštės, taip tapdamas rungtynių herojumi ir išvesdamas savo komandą į pergalę. Prancūzija laimėjo rezultatu 2:1 ir keliauja į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Anglijos ir Islandijos nugalėtoju.

Vokietija – Slovakija

Pasaulio čempionai nesnaudžia. Nuo pat rungtynių pradžios, Vokietijos futbolininkai rodė aukščiausios klasės futbolą ir vedė savo rinktinę į pergalę. Vokiečiai laimėjo rezultatu 3:0. Įvarčius pelnė Jerome Boateng, Mario Gomez bei Julian Draxler. Slovakams jokių vilčių nesuteikę Vokiečiai keliauja į ketvirtfinalį, kuriame susirems su Italijos ir Ispanijos nugalėtoju.

Belgija – Vengrija

Belgija be gailesčio sutriuškino Vengriją. Rungtynes itin atvirai žaidę vengrai – gailisi. Net 4 įvarčius pelniusi Belgijos rinktinė švenčia pergalę. Įvarčius pelnė Toby Alderweireld, Michy Batshuayi, Eden Hazard ir Yannick Carrasco. Belgai žaidė puikiai tiek gynyboje, tiek puolime, tad kroatams „pasispardyti“ nepavyko. Belgai rezultatu 4:0 išsikovojo kelialapį į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Velsu.

Aštuntfinalio uždarymas

Šiandien, paskutinėse aštuntfinalio kovose susidurs Italija – Ispanija ir Anglija – Islandija, kurių nugalėtojai kovos su Vokietijos ir Prancūzijos rinktinėmis, ketvirtfinalyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: