www.sportas.lt nuotr.

Lietuvos salės futbolo rinktinė Kaune ruošia derinius ir pratinasi prie ankstyvos sezono salėje pradžios. Ketvirtadienį startuosiančiame 2016 metų pasaulio čempionato atrankos turnyro kvalifikaciniame etape lietuviai C grupėje išmėgins jėgas su Albanijos, Maltos ir Prancūzijos komandomis.

Pirmą kartą Lietuvos salės futbolo rinktinė oficialiose atrankos varžybose į kovą stos ne žiemą ar vėlyvą rudenį, o dar nesibaigus didžiojo futbolo sezonui.

Visa tai lemia, kad dalis rinktinės kandidatų negali atvykti dėl įsipareigojimų klubams, o tiems, kurie galės dalyvauti, persiorientuoti iš žaidimo lauke į salę daugeliui teks itin greitai.

“Stengsimės turimą laiką išnaudoti kaip galima produktyviau. Visuomet būna problemų su komplektacija, tačiau šiemet jų turime daugiau, – kalbėjo rinktinės treneris Kęstutis Rudžionis. – Tik keli žaidėjai iki šios stovyklos treniravosi salėje. Daug kam reikia priprasti prie dangos, prie salės futbolo ypatumų. Todėl rūpesčių – dar daugiau nei visada.”

Vienas ryškiausių rinktinės nuostolių – tai, kad su komanda atsisveikino šiemet trenerio karjerą pradėjęs ilgametis kapitonas 39 metų Marius Bezykornovas.

“Taip pat neturėsime Luko Sendžiko ir Tomo Bučmos. Kartu su Mariumi jie praėjusį sezoną buvo vieni svarbiausių rinktinės žaidėjų”, – sakė K. Rudžionis.

Iš M. Bezykornovo lyderio vaidmenį rinktinėje galės perimti po pertraukos grįžtantis 34 metų Arūnas Šteinas, kuris Lietuvos salės futbolo rinktinei atstovavo nuo pirmųjų atrankos ciklų ir pastaraisiais sezonas buvo tarp rezultatyviausių žaidėjų.

Iš patyrusių žaidėjų rinktinėje taip pat bus Arsenijus Buinickis. Tiesa, jis pripažino, kad iki optimalios sportinės formos kol kas dar trūksta.

“Norėtųsi prieš tai pažaisti salėje, bet nieko nepadarysi. Kiek laiko bebūtų, visada jo maža, – pripažino patyręs puolėjas Arsenijus Buinickis. – Grupėje prancūzai bus favoritai, su Malta teko žaisti labai seniai, o apie albanus dar nežinau. Kaip bebūtų, mums visos rungtynės bus sunkios. Mūsų koziriai? Azartas ir jaunatviškumas.”

“Tikrai sunku, kai iš lauko eini žaisti į salę. Pasiruošimui turime tik kelias dienas. Reikia pajusti dangą ir kamuolio sukibimą, pajusti vienas kitą, – kalbėjo kitas rinktinės narys Justinas Zagurskas. – Treneris akcentuoja tai, kad rungtynes gali laimėti geras žaidimas gynyboje, o priekyje taip pat turime savo derinių.”

Pirmą kartą K. Rudžionio vadovaujamai ekipai atstovaus Paulius Smaryginas, kuris futbolo gerbėjams žinomas kaip didžiojo futbolo A lygoje žaidusių Kauno “Atleto” ir Tauragės “Tauro” komandų narys. Oficialiose atrankos rungtynėse sausį taip pat nežaidė Evaldas Kugys, Vaidas Garšvinskas, Edgaras Petkevičius.

“Nauji veidai – papildomos treniruočių sąnaudos, nes žaidėjams reikia susipažinti su taktika, schemomis, įvesti į komandos braižą. Nepaisant to, žvelgdami į ateitį taip pat pakvietėme ir kitų jaunų žaidėjų, kurie nepateks į komandos paraišką, tačiau galės susipažinti su rinktine”, – aiškino K. Rudžionis.

Kalbant apie būsimus varžovus, K. Rudžionis teigė, jog įvertinti juos prieš turnyrą dažnai būna sudėtinga ir kartais netgi padaro netgi meškos paslaugą: “Ankstesniais metais yra buvę analizuodavome varžovų kontrolines rungtynes, jų įrašus, tačiau tai labiau klaidindavo. Šį kartą koncentruosimės į analizę turnyro metu – bent jau kalbant apie tuos, su kuriais žaisime ne pirmąją dieną, ir galėsime išvysti vietoje. Tuomet matysime viską geriausiai.”

Pasak K. Rudžionio, iš trijų būsimų varžovų išsiskiria Prancūzijos komanda: “Kalbant realiai, prancūzai yra favoritai, o likusios komandos pretenduos į antrąją poziciją. Bet tai nereiškia, kad nesistengsime kovoti dėl pirmosios.”

Pirmose rungtynėse Lietuvos komanda ketvirtadienį 19 valandą susitiks su Albanijos futbolininkais. Penktadienį 17 val. varžovais bus Maltos atstovai, o sekmadienį 14 val. – Prancūzijos ekipa. Visos turnyro rungtynės vyks Kauno sporto halėje.


Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: