© Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) tradiciniame irkluotojų vakare paskelbė ir apdovanojo geriausius 2016 metų irkluotojus. Šį kartą geriausiųjų titulai atiteko Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkams – bronzos medalio laimėtojoms Donatai Karalienei ir Mildai Valčiukaitei bei vicečempionu tapusiam Mindaugui Griškoniui.

Tokius rezultatus lėmė reitingas, sudaromas atsižvelgiant į sportininkų įvairiose varžybose pasiektus rezultatus. D. Karalienė ir M. Valčiukaitė visą sezoną startavo kartu, todėl pasidalino pirmąją vietą. Tuo metu M. Griškonis sezoną pradėjo irkluodamas vienvietę ir  tik prieš olimpines žaidynes prisijungė prie S. Ritterio porinėje dvivietėje. Vienviete pasiekti rezultatai ir leido M. Griškoniui reitinge aplenkti antrojoje vietoje likusį S. Ritterį.

Kitas vietas lyderių trejetukuose taip pat užėmė olimpiečiai. Tarp moterų trečia liko Lina Šaltytė-Masilionė, o tarp vyrų – Dovydas Nemeravičius.

Visiems prizininkams atiteko LIF rėmėjo UAB „Baltic Tours Vilnius“ 500 eurų vertės dovanų kuponai kelionėms įsigyti, o jų treneriams Mykolui Masilioniui ir Kęstučiui Kebliui – kompanijos „Schenker“ įsteigti prizai. Deja, treneriai irkluotojų vakare dalyvauti negalėjo, nes renginio dienos ankstų rytą išvyko į artimiausios sportininkų treniruočių stovyklos vietą – Roveną (Italija).

Renginio metu taip pat buvo perskaitytos Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos šalį garsinantiems irkluotojams, o specialiais prizais buvo apdovanoti olimpinių prizininkų pirmieji treneriai – Nijolė Savickytė (D. Karalienė), Tomas Valčiukas (M. Valčiukaitė), Inga Domarkaitė (M. Griškonis) ir Aldona Tamulevičienė (S. Ritteris). Treneriams Europos parlamento nario Antano Guogos paramos forndo įsteigtus 500 eurų piniginius prizus įteikė Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

© Sigitos Nemeikaitės nuotr.
© Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Ypatinga renginio dalimi tapo vaizdo reportažai, kuriuose D. Karalienė, M. Valčiukaitė, M. Griškonis ir S. Ritteris dalinosi mintimis apie savo pirmuosius trenerius, o šie – apie savo auklėtinius.

Irkluotojų vakaro metu taip pat buvo pagerbti meistrai, pasveikinti jubiliejus 2016-aisiais šventę buvę sportininkai, buvo įteikti Lietuvos sporto federacijų sąjungos įsteigti prizai geriausiems 2016 m. Lietuvos jaunučių sporto žaidynių irklavimo treneriams – Zosei Šakavičienei (1 vieta), Vytautui Valiauskui (2 vieta) ir A. Tamulevičienei (3 vieta).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: