© Mantas Šilkauskas/Regimanto Tarasevičiaus nuotr.

Birželio 20-21 dienomis į Kretos saloje, Heraklione vyksiantį Europos komandinio lengvosios atletikos čempionato pirmos lygos varžybas išsiruošė net 8 VšĮ „Kauno maratono klubo“ sportininkai. Jie nusiteikę itin kovingai. Lietuvą atstovausiantys lengvaatlečiai tikisi pagerinti savo asmeninius rezultatus.

„Visi mūsų sportininkai važiuoja su tikslu atstovauti savo šalį kuo geriau ir pelnyti kuo daugiau taškų. Tad tikimės ne vieno asmeninio rekordo. Nemaža dalis klubo narių susiduria su maža konkurencija Lietuvoje, tad stiprūs kaimyninių šalių sportininkai skatins juos pasirodyti dar geriau“, – tikino Inga Juodeškienė, klubui priklausanti ir jo narius treniruojanti olimpietė.  Ji taip pat priduria, kad Lietuvą atstovaujantys 8 klubo sportininkai, iš visų 44 keliausiančių į Graikiją, yra puikus klubo ir trenerių darbo įvertinimas.

Graikijoje Lietuvą atstovaus šie „Kauno maratono klubo“ nariai: Eva Misiūnaitė (400m ir 4x100m), Monika Juodeškaitė (3000m), Rasa Drazdauskaitė (5000m), Miglė Juodeškaitė (šuoliai su kartimi), Indrė Jakubaitytė (ieties metimas), Remigijus Kančys (5000m), Mantas Šilkauskas (šuoliai į tolį) ir Lukas Gaudutis (4x100m)

Sekmadienį „Miesto maratone“ antrus metus iš eilės pusės maratono distancijoje nugalėjęs Remigijus Kančys pasakojo, kad jaučiasi atsigavęs po varžybų ir visas jėgas atiduos bėgdamas 5000 metrų distanciją. Beje, jis šios distancijos asmeninį rekordą pagerino prieš pora savaičių LLAF taurės varžybose.

„Nors sunku prognozuoti kaip seksis. Tai priklausys nuo temperatūros, ir kitų nenuspėjamų faktorių, bet per varžybas kovosiu iki galo. Nors man labiau prie širdies ilgesnės distancijos ir bėgimas plentu, bet reikia save išbandyti ir kitokiomis sąlygomis. Juo labiau, kad visi lietuviai čia esame viena komanda ir jau dabar jaučiasi susivienijimas ir didelis vieniems kitų palaikymas“, – pasakojo „Kauno maratono klubo“ sportininkas.

Tiesa, prognozuojamas daugiau nei 30 laipsnių karštis bėgikų negąsdina. Šiemet puikius rezultatus  400 metrų distancijoje demonstruojanti Eva Misiūnaitė tikina, kad karštis tik padės.

„Karštis padeda greičiau sušildyti raumenis, reikia mažiau apšilimo pratimų ir taip galime išsaugoti daugiau jėgų pačiam bėgimui. Nors dvi dienas iš eilės bėgti po 400 metrų bus sudėtinga, bet kovosiu, kad ne tik kuo greičiau nubėgčiau, bet ir kuo daugiau taškų iškovočiau Lietuvos komandai“, – gerai nusiteikusi pasakojo E. Misiūnaitė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: