Kaunas.lt archyvo nuotr.

Artėjant didžiausiam Lietuvos metų sporto renginiui – Tarptautinėms vaikų žaidynėms (ICG2017), išrinkti trys vaikai, kurie tapo žaidynių veidais. Iš viso į organizatorių kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė kone šimtas vaikų, o tai pranoko visus lūkesčius.

Sunki užduotis Organizatoriams teko nelengva užduotis iš tokio gausaus dalyvių būrio išrinkti nugalėtojus. Po ilgų diskusijų galiausiai nuspręsta, kad „ICG2017” veidais tampa Greta Irena Davidavičiūtė, Kasparas Daranda ir Milda Gadliauskaitė. Visi konkurso nugalėtojai susitiko su „ICG2017” ambasadore Rūta Meilutyte ir Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu. „Išrinkti vaikai gavo ne tik puikią progą pasireikšti, bet kartu ant jų pečių gula ir nemaža atsakomybė. Jų veidai mus matomi visame mieste, tad jie tampa labai svarbia žaidynių dalimi“, – teigė V. Matijošaitis. „Šie šaunūs vaikai pasirinkti, nes, mūsų nuomone, geriausiai atspindės „ICG2017” dvasią. Visi vaikai vienaip ar kitaip susiję su sportu, tad konkurse tai jiems pridėjo papildomų balų, nors tai ir nebuvo lemiamas veiksnys. Artimiausiu metu bus organizuojama neeilinė fotosesija, kurios metu vaikai bus pristatyti visiškai kitokiuose vaidmenyse. Rezultatas bus neeilinis ir išskirtinis“, – kalbėjo žaidynių organizatorius, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Trys nugalėtojai Kasparas Daranda nesenai atšventė savo 15-ąjį gimtadienį. „Žaidžiu krepšinį, o pavasarį prasidės jau dešimti metai, kai lankau krepšinio treniruotes. Anksčiau pradėjau lankyti krepšinį, nei eiti į mokyklą. Žaidžiu A. Sabonio krepšinio mokykloje – ten pradėjau, ten manau visada ir žaisiu. Esu lojalus“, – teigė Kasparas. K. Daranda ryungtyniauja lengvojo krašto arba sunkaus krašto pozicijoje. „Mano idealas yra Kevinas Durantas, nes jis aukštas, snaiperis. Jis realiai viską darantis žaidėjas“, – kalbėjo K. Daranda. Netrukus 12-ąjį gimtadienį švęsianti Greta Irena Davidavičiūtė vienintelė iš „ICG2017” veidų yra ne kaunietė – mergaitė atvyko iš sostinės. Gretą Ireną drąsiai galima vadinti žmogumi-orkestru. „Labai mėgstu filmuotis reklamose. Teko filmuotis net su Donatu Montvydu. Tada šoku pramoginius šokius, vasarą važiuosime į Italiją. Taip pat lankau modelių būrelį ir dalyvaujame pasirodymuose. Taip pat vaidinu, o mano svajonė ir tapti aktore. Dar lankau muzikos mokyklą, solinį dainavimą, groju fortepijonu“, – pasakoja Greta Irena. Trylikametė Milda Gadliauskaitė į susitikimą su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu ir Rūta Meilityte atvyko tiesiai iš „Girstučio“ baseino, kuriame vyko Lietuvos plaukimo čempionatas. Milda taip pat varžėsi šiose varžybose.

„Jau šešerius metus lankau plaukimą. Plaukiu nuo antros klasės. Į plaukimą pakvietė draugė. Pradžioje tėvai norėjo, kad išmokčiau plaukti, bet lankau iki dabar“, – pasakoja M. Gadliauskaitė. Plaukikė pasakoja, kad besikaupdama startams nuo visų aplinkinių atsitveria tylos siena – tai padeda susikaupti varžyboms. Dalyvauti atrankoje ir „ICG2017“ veidu Mildą paragino mama. „Tikrai nesitikėjau laimėti. Tai buvo staigmena“, – kalbėjo Milda, mėgstanti klausytis repo muzikos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: