Kaunas.lt archyvo nuotr.

Trims Kauno sporto mokyklos reikalingi patyrę, ryžtingi ir ambicingi vadovai. Konkursai jau paskelbti, o kandidatų paraiškų laukiama artimiausias dvi savaites.

Rūta Meilutytė plaukti išmoko ir pirmąsias pergales ėmė skinti Kaune. Andrius Gudžius į čempioniškas aukštumas irgi iškilo mėtydamas diską S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Vis galingiau maratono trasoje bėgantis olimpietis Remigijus Kančys savo kūną bei dvasią treniruotėse stiprina, o taip pat ir jaunuosius auklėtinius ugdo Ąžuolyne.

Šie talentai tėra mažytė dalis visų pasišventusių lengvaatlečių ir kitų sporto šakų atstovų, kasdien savo titaniškomis pastangomis siekiančių vis aukštesnių rezultatų, o kartu ir garsinančių Kauno vardą. Kas kitas?

Dideli pasiekimai augina dar didesnes ambicijas, todėl Kaunas skelbia vadovų paiešką Kauno plaukimo mokyklai ir sporto mokykloms „Gaja“ bei „Startas“. Kandidatams keliami reikalavimai turėti ne žemesnį kaip bakalauro laipsnio išsilavinimą ir mažiausiai metus patirties vadovaujamame darbe arba sporto administravimo srityje.

„Norint siekti aukštų rezultatų, būtina stipri pagalba iš tikrų profesionalų. Būtent su tokiais lūkesčiais žvalgomės naujųjų vadovų, kurie imtųsi iniciatyvos kilstelėti šių sporto mokyklų veiklos kokybės kartelę į naują lygį. Dažnai sakoma, esą Kaunas yra krepšinio sostinė. Nepasikuklinsiu ir išdrįsiu šį teiginį išplėsti, kad apskritai esame sporto miestas. Tačiau vien skambus vardas čia nieko nereiškia – turime jį pateisinti savo sportiniais pasiekimais“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Pasak vicemero, sklandus procesas ir aukšti rezultatai neįmanomi be sistemiško požiūrio: „Veikdami fragmentiškai nieko nepasieksime. Reikia matyti visą struktūrą, visumą – nuo vaikų užimtumo, masiškumo iki tolesnio kelio bei perspektyvų profesionaliame sporte. Juolab kad ne vien aukšti sportiniai rezultatai yra pagrindinis siekis – lygiai taip pat svarbu apskritai puoselėti sporto kultūrą tarp vaikų ir jaunimo. Tikime, kad tokie prioritetai bus aktualūs ir būsimiems vadovams, jiems dėliojant būsimos veiklos strategijas.“

Teikti dokumentus ir prašymus dalyvauti konkurse galima per Valstybės tarnybos departamento sistemą internete www.testavimas.vtd.lt. Skelbimų numeriai: 49055 („Gaja“), 49057 (Plaukimo mokykla) ir 49058 („Startas“). Daugiau informacijos apie naujų komandos narių paieškas Kauno miesto savivaldybėje rasite internete adresu komanda.kaunas.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: