Kaunas.lt nuotr.

Lietuvoje viešintys Tarptautinių vaikų žaidynių organizacijos atstovai penktadienį oficialiai perdavė šių varžybų organizavimo estafetę Kaunui. Kitų metų vasarą į šiame mieste vyksiančias žaidynes suvažiuos daugiau nei 1,5 tūkst. jaunųjų sportininkų iš viso pasaulio.

 „Mes labai džiaugiamės, jog šį kartą Tarptautinės vaikų žaidynės bus surengtos Baltijos šalyje. Jūs suorganizavę šias žaidynes savo mieste tapsite mūsų organizacijos dalimi, kurią mes vadiname savo šeima“, – teigė Tarptautinių vaikų žaidynių organizacijos prezidentas Torstenas Raschas.

Kauno rotušėje pentadienį pasirašyta Kauno miesto ir Tarptautinių vaikų žaidynių organizacijos sutartis. Sutartį pasirašė Tarptautinių vaikų žaidynių organizacijos prezidentas T. Rasch ir Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis. Šis žingsnis skelbia oficialią pasirengimo pradžią vaikų žaidynėms.

„Mums yra labai didelė garbė būti čia – Kaune. Mes tikimės tokio pat svetingumo vaikams, kurie atvyks čia kitais metais. Žinau, kad lietuvaičiai yra ne kartą sėkmingai pasirodę šiose žaidynėse“, – akcentavo Tarptautinių vaikų žaidynių organizacijos prezidentas.

„Šios žaidynės – tai garbė mūsų miestui ir unikali galimybė pristatyti save tarptautiniu mastu. Tuo pačiu jaučiame didelę atsakomybę, nes Kauną pakankamai greitai užplūs pusantro tūkstančio jaunųjų sportininkų iš viso pasaulio. Jie čia ne tik varžysis, bet ir pažins mūsų šalį, jos kultūrą, patirs daug teigiamų emocijų bei susiras naujų draugų“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas P. Mačiulis.

Tarptautinės vaikų žaidynės Kaune vyks 2017 m. liepos 4-9 dienomis. Planuojama, jog į Kauną kautis dėl medalių iš viso atvyks daugiau nei 1,5 tūkst. dalyvių. Iki 16 metų sportininkai paprastai varžosi 6-10 skirtingų sporto šakų varžybose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: