Kristė Druskytė / „Hoptrans-Sirenų“ klubo nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vicečempionės Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ pradeda rikiuoti gretas artėjančiam sezonui. Garliavos klubas sukirto rankomis su 25 metų gynėja Kriste Druskyte.

„Džiaugiamės, kad prie mūsų komandos prisijungė patyrusi ir puikius rezultatus demonstruojanti krepšininkė. Kristė turi sukaupusi ilgametės patirties rungtyniaujant LMKL, praėjusį sezoną paragavo ir legionierės duonos, todėl tikimės, kad ji drąsiai imsis iniciatyvos ir mūsų komandoje bei demonstruos puikius rezultatus“, – kalbėjo „Hoptrans-Sirenų“ direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Praėjusį sezoną 180 cm gynėja rungtyniavo Latvijoje, kur gynė Liepojos „Vega 1“ komandos marškinėlius. Latvijos lygoje K.Druskytė vidutiniškai pelnydavo 9,1 taško, atkovodavo 6,2 kamuolio, atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 14,6 naudingumo balų.

Rytų Europos moterų krepšinio lygoje praėjusiame sezone gynėjos statistika buvo panaši – 8,9 taško, 5,4 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

K.Druskytė su „Vega 1“ ekipa iškovojo Latvijos krepšinio lygos sidabro medalį, o bendroje Latvijos ir Estijos krepšinio lygoje džiaugėsi bronza.

Prieš pradedant legionierės karjerą, K.Druskytė rungtyniavo LMKL. 2008–2011 metais krepšininkė žaidė Kauno „Aisčių“ klube, o vėliau persikėlė į Klaipėdą, kur nuo 2011 iki 2016 metų gynė „Fortūnos“ klubo garbę.

K.Druskytė taip pat yra vilkėjusi įvairaus amžiaus Lietuvos moterų krepšinio rinktinių marškinėlius, o 2016 metais buvo išrinkta didžiausią pažangą padariusia LMKL krepšininke.

„Hoptrans-Sirenų“ klubas toliau rikiuoja gretas artėjančiam sezonui. Praėjusią savaitę LMKL vicečempionės sukirto rankomis su naujuoju vyriausiuoju treneriu, kuriuo tapo Mantas Šernius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: