© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Kauno krepšinio klubas “Žalgiris” bei to paties pavadinimo sostinės ledo ritulio klubas taikiai sutarė dėl vardo naudojimo.

Kaip BNS sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Vaida Bytautė, teismas praėjusią savaitę patvirtino taikos sutartį tarp abiejų klubų.

Teismo nutartyje nurodyta, kad tiek klubą valdanti viešoji įstaiga “Kauno žalgirio rėmėjas”, tiek ledo ritulio klubas atsisakė anksčiau vienas kitam pareikštų pretenzijų – šalys vasario 10 dieną sudarė licencinę sutartį. Klubai taip pat taikiai sutarė padengti patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Viešoji įstaiga “Kauno Žalgirio rėmėjas” buvo pareiškęs ieškinį dėl neteisėto prekių ženklo naudojimo, reikalaudamas priteisti 10 tūkst. eurų neturtinės žalos. Reaguodamas į tai, ledo ritulio klubas savo ruožtu buvo pateikęs priešieškinį dėl prekės ženklų registracijos pripažinimo negaliojančia ir panaikinimo.

Kauno “Žalgirio” direktorius Paulius Motiejūnas BNS sakė, jog su ledo ritulio klubo atstovais taikos sutarties sutarta nekomentuoti. Anksčiau portalui krepsinis.lt jis sakė, kad klubas į teismą kreipėsi siekdamas apsidrausti ir užbėgti už akių galimoms pretenzijoms į klubo pavadinimą ir turimus prekių ženklus.

Portalo duomenimis, 2014 metais ledo ritulio padangėje pasirodęs “Žalgirio” klubas buvo įkurtas vietoje subyrėjusios HC “Baltica” komandos. Rusų kontroliuojamoje Jaunimo ledo ritulio lygoje (MHL) debiutinį sezoną sužaidęs klubas šiuo metu joje nebedalyvauja.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: