fotodiena.lt / Žygimanto Gedvilos nuotr.

„Tete-A-Tete Casino – LKL“ čempionato kovos įsibėgėja. Pirmasis ratas baigtas, o lyderio vadeles savo rankose tvirtai laiko praėjusių metų čempionas „Kauno Žalgirio“ klubas. Pralaimėjimu startavę kauniečiai vėliau iškovojo 8 pergales iš eilės.

Per pirmajį čempionato mėnesį netrūko įnirtingų kovų, lemiamų metimų, netikėtų rezultatų ir įspūdingų asmeninių pasirodymų. Panevėžio „Lietkabelis“ jau pirmose rungtynėse parklupdė tą patį „Žalgirį“, Utenos „Juventus“ pateikė staigmeną ir įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“. Kiek netikėtai, lygos vicečempionai Klaipėdos „Neptūnas“ sezoną pradėjo 4 pralaimėjimais iš eilės.

Alejandro Hernandezas (Alytaus „Dzūkija”) ir Justas Sinica (Kėdainių „Nevėžis“) šaltakraujiškais metimais išplėšė savo komandoms pergales. Kad dar turi parako, įrodė lygos veteranai Tomas Delininkaitis ir Kšištofas Lavrinovičius, surengę galingus individualius pasirodymus. Pastarasis du kartus tapo savaitės MVP, o T. Delininkaitis – kartą.

LKL.lt kalbėjosi su komentatoriumi Ryčiu Vyšniausku apie pirmąjį ratą – nustebinusias ir nuvylusias ekipas, legionierių ir lietuvių pasirodymus bei tikrą sumaištį turnyrinės lentelės viduryje.

– Kurie klubai pirmame rate pateikė didžiausią staigmeną, o kurie labiausiai nuvylė?

– Po pirmojo rato maloniai stebina Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ žaidimas ir užimama pozicija. Ramūnas Cvirka sulipdė tikrai darnų kolektyvą ir komanda žaidžia brandų krepšinį. Labai gerą įspūdį paliko ir Kėdainių „Nevėžio“ pasirodymas pirmajame rate. Iš blogosios pusės nustebino žema Utenos „Juventus“ pozicija. Nors uteniškiai įrodė, kad turi potencialo, nugalėdami Vilniaus „Lietuvos rytą“.

– „Lietuvos ryto“ klubas kol kas rikiuojasi trečioje turnyrinės lentelės vietoje, o „Neptūnas“ – tik penkti. Ar dėsningi tokie rezultatai?

– „Lietuvos ryto“ pozicija nestebina, nes tiek „Neptūnas“, tiek „Lietkabelis“ šiandien atrodo panašaus pajėgumo. Ne paslaptis, kad sostinės klubo sudėtis dar gali keistis ir atvykus pajėgiam įžaidėjui žaidimas ir rezultatai turėtų gerėti.  Klaipėdiečiai turnyrą pradėjo keturiais pralaimėjimais, keli iš jų buvo labai apmaudūs, patirti per pratęsimą. Tačiau dabar „Neptūnas“ yra pergalių kelyje ir sėkmingai kyla į viršų. Dainiaus Adomaičio komanda gerai startavo ir Čempionų lygoje. Svarbu, kad keturių pralaimėjimų serija sezono starte neigiamai nepaveikė komandos. Praėjusį sezoną reguliariajame sezone „Neptūnas“ irgi patyrė netikėtų pralaimėjimų, bet viščiukus skaičiuojame pavasarį.

– Kaip vertinate „Lietkabelio“ galimybes ir antrame rate išlaikyti tokį aukštą žaidimo lygį? Ar gali koją pakišti traumos?

– Traumos gali pakišti koją bet kam. Suprantama, kad „Lietkabelis“ labai priklausomas nuo solidaus amžiaus veteranų ir nėra paprasta juos išsaugoti visą sezoną. Panevėžiečiai atrodo labai stipriai, po truputį įsivažiuos ir Darjušas Lavrinovičius. Kazys Maksvytis neblogai rotuoja sudėtį, išnaudoja ilgą atsarginių žaidėjų suolelį ir pirmieji sezono mėnesiai nuteikia optimistiškai. Viskas labai paprasta, jeigu lyderių nekamuos traumos, tai ir žaidimo kokybė neturėtų kristi. Komanda yra gerai subalansuota, į kiekvieną poziciją turi po 2 ar net 3 pajėgius krepšininkus. Jau pamatėme, kad „Lietkabelis“ gali būti konkurencingas ir Europoje.

– Turnyrinės lentelės viduryje – tikra sumaištis. Ketvirtą vietą nuo devintos skiria tik 2 pergalės. Konkurencija kaip niekada didelė?

– Tokios intrigos tikrai nepamenu. Bet dar vasarą stebėdamas klubų ikisezoninius darbus to tikėjausi. Yra daug labai panašaus pajėgumo ekipų. Kai susitinka „Vytautas“ su „Juventus“ ar „Pieno žvaigždės“ su „Nevėžiu“ net sunku išskirti rungtynių favoritą. Nuo to tik įdomiau sirgaliams. Turime aišku lyderį ir aišku autsaiderį, o turnyrinės lentelės viduryje situacija keičiasi po kiekvieno turo.

– Kuris žaidėjas labiausiai išsiskyrė pirmajame rate?

– Kšištofas Lavrinovičius tiesiog siautėja. Praėjęs sezonas Vilniuje buvo blankus ir daug kas nurašinėjo Kšištofą, bet dabar matome, kad veteranas yra naudingiausias lygos krepšininkas. Svarbiausia, kad jis spindi ne tik renkamais taškais, ko ir galima buvo tikėtis, bet taip pat blokais. Kitas „Lietkabelio“ veteranas Mindaugas Lukauskis žaidžia kaip geriausiais laikais. Net nepasakytum, kad jam jau 37-eri. Išlaikyti gerą formą esant tokio amžiaus yra puikus profesionalumo pavyzdys. Aišku, kad būtina paminėti ir Davidą Loganą. „Lietuvos ryto“ kapitonas pateisina savo vardą.

– Koks žaidėjas kol kas nepateisina į jį dedamų vilčių?

– Labai nuvilia „Pieno žvaigždžių“ amerikietis D.J. Balentine. Rezultatyviausias Evansvilio universiteto krepšininkas visiškai neatranda savęs. Pirmasis sezonas profesionalų krepšinyje labai sunkus ir klausimas, kiek tikėjimo šio gynėjo galimybėmis dar turi klubo treneris ir vadovai. Dar galiu paminėti Vytenį Čižauską, kurį keliose spaudos konferencijose kritikavo ir pats Virginijus Šeškus. Įžaidėjo žaidimas labai banguoja ir kol kas trūksta stabilumo. Nuvilia ir „Lietuvos ryto“ įžaidėjų grandis.

– Lygoje šį sezoną rungtyniauja 32 legionieriai. Kas iš jų po pirmojo rato palieka geriausią įspūdį?

– Vienareikšmiškai D. Loganas. Tai yra aukšto lygio profesionalas ir absoliutus „Lietuvos ryto“ lyderis. Tomas Pačėsas jį jau seniai puikiai pažįsta ir amerikiečiu labai pasitiki. D. Loganas yra vienas naudingiausių lygos žaidėjų ir jau matėme bent keletą rungtynių, kurių baigtį nulėmė snaiperio tritaškių salvės.

Statistiką po pirmojo rato rasite čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: