Organizatorių archyvo nuotr.

Dėl Lietuvos „Vivus.lt“ bronzos kovoję Kauno „Granito-Kario“ ir Vilniaus VHC „Šviesos“ rankininkai sukūrė maksimalią intrigą rankinio gerbėjams. Serijoje iki dviejų pergalių abi komandos iškovojo po pergalę, tad prizininkai paaiškėjo antradienį Kaune.

Lemiamas rungtynes rezultatu 28:21 (12:9) laimėjo ir ant prizinės pakylos laiptelio kops Kauno ekipa.

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo permainingas – iš pradžių į priekį išsiveržė „Šviesa“ – 6:2, tačiau tuomet sekė kauniečių spurtas ir jie perėmė iniciatyvą – 10:8.

Antroje rungtynių pusėje kauniečiai, palaikomi savų sirgalių, tarsi įgavo antrąjį kvėpavimą – įspūdingus metimus realizavo Karolis Grigas, o varžovų metimus atrėmė kauniečių vartus gynęs Lukas Gurskis.

Nors vilniečiai bandė šturmuoti Kauno ekipos vartus, jiems tai nesisekė. „Granitas“ savo atotrūkį vis didino – 16:10, 18:11, 27:18. Paskutinėmis minutėmis vilniečiai dar bandė sušvelninti skirtumą, tačiau vilčių iškovoti medalius jie jau nebeturėjo.

Kauno ekipai pergalingose rungtynėse 8 įvarčius pelnė Vaidas Drevinskas, 7 (2 iš 7 m) – Mindaugas Urbonas, 6 – Karolis Grigas, 4 – Modestas Štarolis, 2 – Tadas Bučinskas, 1 – Paulius Zėringis.

Vilniečių gretose 8 kartus pasižymėjo Karolis Antanavičius, 7 (4 iš 7 m) – Valdas Drabavičius, 3 – Tadas Rasakevičius, po 1 – Jovydas Jurašius, Artūras Švilpa ir Laurynas Pacevičius.

Po rungtynių „Šviesos“ treneris Raimondas Maldžius neslėpė, kad praleista proga pasipuošti medaliais buvo skaudi.

„Šiandien nesužaidėme, pasirinkta gynyba nepasiteisino, nepasiruošėme rungtynėms, trūko žmonių… Bet teisintis nereikia, šiandien kauniečiai buvo stipresni. Sveikiname varžovus, bet, manau, mes dar atsiimsime. Mūsų sezono tikslas įvykdytas, bet svajonė nepasiekta“, – kalbėjo R. Maldžius.

„Granito-Kario“ treneris Valdemaras Novickis savo auklėtiniams priminė, kad svarbiausia yra patikėti savimi, o tuomet bus galima pasiekti aukščiausius tikslus.

„Tikiuosi, kad šita pergalė jus įtikins, kad mes galime. Bet reikia laukti dar metus, kad taptume čempionais. Žinoma, buvome nusiteikę pirmai vietai, bet trečioji vieta – geriau negu nieko, tarsi paguodos prizas. Pernai sakiau, kad turite patikėti savimi, bet dar šiek tiek trūksta, kad būtume pirmi“, – žaidėjams kalbėjo V. Novickis.

Kas pasipuoš aukso medaliais – Klaipėdos „Dragūnas“ ar Alytaus „Varsa-Stronglasas“, gali paaiškėti jau rytoj. Šiuo metu didžiojo finalo serijoje 2:0 pirmauja Klaipėdos ekipa.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: