Organizatorių archyvo nuotr.

Iki jubiliejinių – dešimtųjų – Pasaulio lietuvių sporto žaidynių liko tik savaitė, tačiau renginio organizatoriai iki šiol sulaukia prašymų priimti į žaidynių dalyvių gretas.

Deja, visiems norintiesiems prisijungti prie šio nacionalinės svarbos renginio jau tenka atsakyti neigiamai. Registracija į žaidynes vyko tik iki kovo 1 dienos, tačiau tai nėra vienintelė priežastis.

„Visose sporto šakose yra gerinami dalyvių skaičiaus rekordai, iš viso žaidynėse bus naudojamos net 22 salės, teniso ir krepšinio varžybos dėl didelio dalyvių skaičiaus netelpa į vieną bazę. Dar niekada neturėjome tiek dalyvių, tačiau ir šiandien plaukia prašymai priimti į žaidynes. Tenka išklausyti daug pasipiktinimų, kad nepriimame daugiau dalyvių, tačiau jau tiesiog negalime“, – pasakojo žaidynes rengiančios Lietuvos sporto federacijų sąjungos generalinė sekretorė Agnė Vanagienė.

Neigiamų atsakymų priežastis yra labai paprasta – kitą savaitgalį Kaune vyks trys dideli renginiai, ketvirtasis prasidės visai netrukus, tad tiesiog trūksta apgyvendinimo vietų.

„Susiduriame su sunkumais šioje srityje, negalime užtikrinti visiems vienodų sąlygų dėl dar kitų 3 didelių renginių. Yra tiesiog siaubingai didelis kambarių trūkumas, todėl reikia rinktis bendrabučius, svečių namus ir pan. Dėl to susilaukiame daug kritikos, bet ne mūsų galioje ką nors pakeisi, juo labiau, kad mums, skirtingai nei kai kurių kitų renginių organizatoriams, reikia atlikti viešųjų pirkimų procedūras“, – sakė LSFS vadovė.

Vis dėlto tarp žaidynių dalyvių jau juntama pakili nuotaika, o pirmieji užsienio lietuviai jau pasiekė gimtąją žemę.

„Po truputį atvyksta žmonės iš visų dalyvauti žaidynėse užsiregistravusių bendruomenių, jie kol kas yra apsistoję pas gimines. Žinome, kad jau yra atvykusių žaidynių dalyvių iš JAV, Australijos, Rusijos, jie čia ir stovyklauja. Pavyzdžiui, australai žais kontrolines rungtynes Jonavoje. Kiti taip pat prašosi pasitreniruoti į įvairias sales“, – teigė A. Vanagienė.

Vien dalyvių žaidynėse bus net 4 tūkstančiai, organizatoriams reikia organizuoti ir jų pervežimus iš oro uostų, o Žaidynių dienomis visi dalyviai naudosis viešuoju transportu nemokamai.

„Visi užsienio lietuviai bus atvykę birželio 29 dieną, kai jau visu pajėgumu veiks akreditacijos centras. O birželio 30-ąją akredituosime visus lietuvius. Žaidynėms jau esame pasirengę, visa atributika pagaminta, formuojami dalyvių paketai, vyksta savanorių mokymai“, – sakė viena iš žaidynių organizatorių.

Oficialiai žaidynės prasidės birželio 30-ąją. Kauno Sobore 18 val. bus laikomos mišios, o 19 val. prasidės tradicinė eisena iki Sporto halės, kurioje 20 val. prasidės iškilmingas žaidynių atidarymas.

2017-ųjų Pasaulio lietuvių sporto žaidynės pritraukė rekordiškai daug sportininkų – Kaune rungsis daugiau kaip 4 tūkstančiai dalyvių iš 26 pasaulio šalių. Jie išbandys jėgas 19 sporto šakų varžybose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: