Organizatorių archyvo nuotr.

Spalio 2 dieną į Kaune vyksiančiame tradiciniame rožinio kaspino paramos bėgime „Pink Run su BENU“ dalyvauti planuoja ir Rio de Žaneiro olimpiadoje dalyvavę sportininkai. Kartu su daugiau nei tūkstančiu dalyvių bėgs maratono distanciją olimpiadoje įveikę Rasa Drazdauskaitė, Vaida Žūsinaitė ir Remigijus Kančys. Jie tiki, kad šis renginys ne tik paskatins moteris rūpintis savimi, bet gali padėti išgelbėti gyvybes.

Nei vieno „Pink Run su Benu“ renginio dar nepraleidęs maratonininkas Remigijus Kančys tiki, kad yra labai svarbu moterims parodyti, kiek yra žmonių, kurioms jos rūpi. Nuolat minios priekyje bėgantis lengvaatletis šiemet planuoja ir tinkamai pasipuošti.

„Bėgau ir planuoju ateityje bėgti šiame renginyje. Tikiuosi, kad sergančioms moterims yra gera matyti tiek jas palaikančių bėgikų, o sveikos merginos susimąsto, kokios jos svarbios ir nenumos ranka į pasitikrinimus. Kad būtų linksmiau, pirmais metais auginau barzdą, kurią nudažėme rožine spalva, šiemet pasipuošiu taip, kaip turi atrodyti džentelmenas, bėgantis už mylimas merginas“, – su šypsena pasakojo R. Kančys.

Šiemet 10 kilometrų „Pink Run su BENU“ trasą planuojanti įveikti Vaida Žūsinaitė ne tik nori paskatinti kitas merginas ir moteris daugiau dėmesio skirti sau ir būtinai pasitikrinti dėl krūties vėžio ir kitų ligų, bet ir tai daro pati.

„Tyrimai nėra tokie baisūs. Kiek anksčiau pati baiminausi ir atidėliojau, bet pasiryžau, nuėjau ir pasitikrinau. Nebuvo taip baisu, kaip tikėjausi, o paskui ir ramiau gali gyventi. Artimiausiu metu vėl planuoju vizitą. Visgi svarbu, ligą, jei ji yra, aptikti kuo ankščiau. Tai gali ne tik padėti lengviau ją išgydyti, bet ir gyvybę išgelbėti“, – sakė sportininkė.

Vaida prasitarė, kad jos artimoje aplinkoje yra žmonių, kovojančių su onkologinėmis ligomis. Visiems, nežinantiems kaip elgtis, bendrauti su tokiais žmonėmis sportininkė pataria tiesiog elgtis natūraliai.

„Neklausinėkite nuolatos kaip jam sekasi. Nereikia rodyti perdėto dėmesio ligai. Tiesiog tikėkite ir sakykite, kad viskas bus gerai. Būkite šalia kai reikia ir nerodykite ligoniui baimės“, – pataria V. Žūsinaitė.

Organizatorių archyvo nuotr.
                                                                       Organizatorių archyvo nuotr.

Linksma ir smagi renginio atmosfera įsiminė ir Rasai Drazdauskaitei. Ji tiki, kad į tokias ligas dėmesį atkreipti reikia negąsdinant ir skatinant žmones nelaukti kol liga pasireikš pati, o daryti viską, kad jai užkirsti kelią ar aptikti kuo ankščiau.

„Renginys primena ne tik apie ligą, bet ir skatina žmones būti aktyvesniais, sportuoti. O tai visgi yra vienas iš svarbiausių prevencijos punktų. Smagu matyti, kad visuomenė keičiasi, parkuose vis daugiau sportuojančių. Kas bėgioja, kas su dviračiais važinėja ar vaikšto su šiaurietiškomis lazdomis“, – pastebi sportininkė. Rasa pirmojo renginio metu buvo išrinkta ir kaip viena iš originaliausiai pasipuošusių.

Spalio 2 dieną Kauno Rotušės aikštėje vyks tradicinis, trečius metus organizuojamas rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink Run su BENU“. Rožine atributika pasipuošusi minia siekia atkreipti dėmesį į krūties vėžio ligą. Dalyviai taip pat aktyviai aukoja su krūties vėžiu kovojančioms moterims. Už surinktą paramą sergančioms moterims bus skiriama reabilitacija sanatorijoje. Dalyviai gali bėgti 5 ar 10 kilometrų distancijas miesto centre.

Daugiau informacijos: www.pinkrun.lt

Taip pat skaitykite: Psichologė perspėja sergant krūties vėžiu slopinti neigiamus jausmus gali būti pavojinga

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: