© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ispanijos lyga, viena iš stipriausių Europos lygu. Nors pati lyga nėra pripažįstama kaip stipriausia pasaulyje, tačiau turi šiuo metu dvi stipriausias Europos ekipas. Madrido “Real” klubas yra daugkartinis Ispanijos čempionas, lygą laimėjęs 32 kartus, dar 22 kartus klubas liko antras. Ši ekipa yra daugiausia Europos čempionų lygos titulų iškovojusi ekipa, 2014 metais jiem pavyko iškovoti “Le Decima”, dešimtą čempionų lygos taurę, taip pat per paskutinius ketverius sezonus jie visus kartus pateko į šio turnyro pusfinalį.

“Forbes.com” paskelbtame sąraše “Real” klubas rykiuojasi pirmas, įvertintas kaip vertingiausias pasaulio futbolo klubas, 3,263 milijardo dolerių. Barselonos “Barcelona” klubas yra ryškiausias “Real” priešininkas Ispanijos fronte, šis klubas taip pat yra daugkartinis Ispanijos čempionas lygą laimėjąs 23 kartus, dar 24 kartus likdamas antras. “Barcelona” taip pat praėjusį sezoną iškovojo tiek Ispanijos lygos čempionų titulą, taip pat ir Europos Čempionų lygos titulą. “Forbes.com” sąraše “Barcelona” rykiuojasi iškart po “Real” komandos, jos vertė 3,163 milijardo dolerių. Būtent dėl šių visada gerų rezultatų rodomų tiek nacionaliniame fronte tiek Europos lygose, šie du klubai įvardijami kaip stipriausi Europoje.

Šią vasarą abu klubai neišlaidavo nedrebino rinkos įspūdingais pirkiniais, tačiau pirkimų būta. Katalonijos komanda nusipirko centro saugą Adra Turaną iš Madrido “Atletico” komandos, taip pat komandą papildė gynėjas Alexas Vidalis iš “Sevilla” ekipos. Tiesa šie žaidėjai dar negalės padėti Katalonijos klubui dėl “FIFA” taisyklių pažeidimų perkant jaunus žaidėjus ir negali registruoti naujų žaidėjų iki 2016 metų sausio mėnesio. Tuo tarpu Madrido ekipa didesnius pirkimus taip pat atliko du- iš “Porto” komandos nupirktas gynėjas Danilo, taip pat iš “Inter Milan” komandos prisiviliotas jaunas perspektyvus saugas Mateo Kovačičius, tiesa klubas šią vasarą atsisveikino su klubo ikona vartininku Ikeru Casillasu.

Dažniausiai dėl čempionų titulo kovoja būtent šios ekipos, praėjusiame sezone laimėjo “Barcelona” 94 taškai, nuo jų vos per žingsnį atsiliko “Real” su 92 taškais, tuo tarpu trečioje vietoje likęs Madrido “Atletico” nuo antroje vietoje likusio “Real” atsiliko net 14 taškų. Tiesa karts nuo karto būna sezonų, kuriuose favoritams rimtai į atlapus kimba jau minėtasis Madrido “Atletico” taip pat “Valencia” ir “Sevilla” klubai. “Atletico” šią vasarą buvo aktyvus žaidėjų rinkoje, pasipildė tokiais talentais kaip krašto gynėju Felipė Luisu iš “Chelsea”, puolėju Jaksonu Martinezu iš “Porto”, centro gynėju iš “Fiorentina” Stefanu Savičiumi, kitu centro puolėju Liuciano Vietto iš “Villareal”, į komandą nuomos pagrindais grįžo ir čia sužibėjęs Fernando Torresas. Komanda turinti trenerį kaip Diego Simeonę, kuris jau įrodė savo galimybes laimėjas “La Liga” 2013-2014 metų sezone, taip pat nukeliavo į Čempionų lygos finalą kur po pratęsimo nusileido “Real” futbolininkams. Tai tik įrodo, kad “Atletico” nebus lengvi varžovai lygos favoritams. Tuo tarpu “Valencia” klubo didžiausias vasaros pirkinys Arvalo Negredo, puolėjas iš “Manchester City” klubo grįžo į gimtinę, taip pat pasistiprinta net trimis “Benfica” žaidėjais dešiniu ginėju Joao Cancelo, vidurio saugu Andrė Gomesu ir dešinio krašto puolėju Rodrigo. “Sevilla” šiek tiek iškrenta iš konteksto, nes vasarą klubas neįsigijo nei vieno ryškesnio futbolininko, tiesa buvo išsinuomotas “Barcelona” klubui priklausantis atakuojantis saugas Denisas Suarezas ir iš “Borussia” puolėjas Ciro Immobilė. Atrodo, kad lygos stipresnieji klubai ypač “Atletico” ir “Valencia” šį sezoną turi planų įkasti stipriausiems klubams “Real” ir “Barcelona”

Atidarymo rungtynėse penktadienį susikaus lygos vidutiniokai “Malaga” ekipa su jau minėtaja “Sevilla”, atidarymo rungtynės bus žaidžiamos penktadienį “Malaga” aikštėje 21:30, tai vienintelės penktadienio varžybos. Šeštadienį kovas pradės ir lygos favoritai, bei juos nustebinti pasiryžę klubai. Madrido “Atletico” klubas namie susikaus su šios lygos naujokais “Las Palmas” ekipa, kitas Madrido klubas “Real” taip pat susikaus su lygos naujokais “Gijon”, kurie namie priims vienus iš favoritų. Didžiausias iššūkis iš favoritų teks “Barcelona” klubui, kuris išvykoje susikaus su “Atletico Bilbao”, klubu kuris visada puikiai žaidžia savo namų arenoje.”Valencia” klubas taip pat išvykoje susikaus su pernai antroje lentelės pusėje užbaigusiu “Rayo Vallecano” klubu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: