MKL archyvo nuotr.

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA), Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir Lietuvos krepšinio lyga (LKL) pradėjo bendradarbiavimą ir pristatė „NBA JR. Lietuva“ krepšinio lygą, kurioje varžėsi berniukai iki 11 metų ir mergaitės iki 13 metų. „NBA JR. Lietuva“ čempionatą organizavo  Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA), Lietuvos krepšinio lyga (LKL) ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF), o pirmenybėse komandos atstovavo vienam iš 30 NBA klubų ir rungtyniavo su tos ekipos aprangomis.

„NBA JR. Lietuva“ čempionate buvo  6 divizionai, kuriuose varžėsi  net 30 Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Marijampolės/Alytaus regionų komandų.

Įnirtingos kovos vyko lapkričio – vasario mėnesiais. Vaikai turėjo galimybę žaisti didžiosiose šalies salėse, įgyti dar daugiau patirties. Vasario 20d. „Lietuvos ryto“ krepšinio arenoje  paaiškėjo šios lygos čempionai. Po įnirtingos kovos jais tapo Kauno KM „Aisčiai“ jaunieji krepšininkai, kurie atstovavo Los Andželo „Clippers“ ekipai. Į pergalę komandą vedė  treneris  ir olimpinis prizininkas  Arūnas Visockas.  Finalinėse varžybose jam talkino KM „Aisčiai“ trenerė Sandra Čižauskienė.

„Finalas nebuvo lengvas, vaikai jautė įtampą, dėl to neparodė visko, ką moka. Jau kartą esame žaidę su Plungės SC komanda ir tada patyrę pirmąjį savo pralaimėjimą. Tiesa, mums tos varžybos nebuvo lemiamos, nes jau buvome patekę tarp keturių stipriausių komandų. Plungiškiams būtinai reikėjo laimėti, kad galėtų tęsti kovą dėl medalių, jų motyvacija jiems padovanojo pergalę“-sakė KM „Aisčiai“  treneris A.Visockas. „Gerai, kad pralaimėjimą patyrėme sezono metu, tai mus supurtė, dėkoju varžovams. Kitaip, gali būti, kad pralaimėjimą būtume patyrę atėję į finalus“. Paklausus, kurios varžybos Kauno komandai buvo sunkiausios, šiek tiek pamąstęs, treneris pasakė, kad, ko gero, finalinės. „Kadangi krepšinio aikštelėje jau buvome  susitikę su Plungės komanda, žinojome jų stipriąsias puses. Komandinis darbas ir didelis noras laimėti mums atnešė pergalę“ . Į klausimą, ar tikėjosi tapti čempionais, šypsodamasis treneris atsakė, kad taip.

Krepsinis 2

MKL archyvo nuotr.

Antrąją vietą užėmė Plungės sporto centro komanda, atstovaujanti  Denverio „Nuggets“ klubui. Trečiąją vietą iškovojo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro krepšininkai, kurie atstovavo Indianos „Pacers“ komandai. Ketvirtąją vietą užėmė Raseinių kūno kultūros ir sporto centro auklėtiniai, kurie vilkėjo Niujorko „Knicks“ aprangas.

Iškilmingoje ceremonijoje  „Siemens“ arenoje pirmojo „NBA JR. Lietuva“ turnyro laimėtojai buvo apdovanoti NBA čempionų žiedų kopijomis ir čempionų taure. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusiems krepšininkams – NBA medaliai, ketvirtąją – diplomai. Apdovanojimai vyko Karaliaus Mindaugo taurės  turnyro pertraukos metu. Jaunieji krepšininkai turėjo galimybę nusifotografuoti  ir gauti savo favoritų autografus. Puikiai organizuotas renginys vaikams paliko neišdildomus įspūdžius.

Ziedai

MKL archyvo nuotr.

Šventės metu taip pat  buvo išrinkti  naudingiausi visų keturių  komandų žaidėjai. Kauniečių komandoje naudingiausia finalo žaidėja tapo Urtė Čižauskaitė, šiame čempionate talkinusi berniukams. Vaikai džiaugėsi jiems dovanotais kamuoliais.

Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo buvęs NBA klubų „Cavaliers“, „Magic“, „Jazz“ žaidėjas Johnas Amaechis,kuris mielai bendravo su vaikais, fotografavosi bendroms nuotraukoms, dalino autografus, ir NBA EMEA vyresnysis direktorius krepšinio operacijoms Nealas Meyeris. Taip pat jaunuosius čempionus, jų tėvus ir trenerį  pasveikino ir rungtynes stebėjęs KM „Aisčiai“ direktorius A. Pušinaitis.

Galime pasidžiaugti, kad pirmą kartą Lietuvoje organizuoto turnyro nugalėtojais tapo kauniečiai ir parvežė į savo gimtąjį miestą čempionų taurę. Jaunieji  KM „Aisčiai“ krepšininkai jau ne kartą yra laimėję aukštas vietas įvairiuose  turnyruose. Tikime, kad ateityje jie iškovos dar ne vieną  pergalę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: