Youtube vaizdo įrašo kadras

World Wrestling Entertainment (WWE) pakankamai žinoma ir populiari rungtis yra „Pragaras narve.“ Idėja paprasta ir užburianti: imtynių narvas uždaromu viršumi, kuriame kaunasi imtynininkai.

Paprastas narvo papildymas grandininiu viršumi suteikia kovoms papildomos dramos. Kartais imtynininkai negali ištrūkti. Kitais atvejais jie užlipa iki pat viršaus, 6 metrai virš žemės, kybo nuo krašto. Kartais jie nukrenta ir susižeidžia.

Pragaro Narve“ kraujas ir sulaužyti kaulai yra visiškai nesuderinami su moderniuoju „WWE,“ kuris siekia „kaip įmanoma mažiau kraujo ir sumažinti lūžusių kaulų skaičių.“ Ir „Pragaro Narvas“ tapo, su keliomis išimtimis, varginančių pratimų patirtimi. Rungtis dažniausiai apsiriboja dalyvių uždarymu narvo ribose – „WWE“ tai vadina „struktūra“ – kas jau tapo tradicija. Anksčiau narvas buvo pabaigos scena geriausiems dalyviams, dabar čia gali varžytis beveik visi norintieji. Dabar ten vyksta gerokai mažiau fizinės dramos – panaikinus didžiules erdves ir ašmenis, žiūrovai gali stebėti nepatogų dviejų imtynininkų spektaklį narve.

Vis dėl to , kartais „Pragaro Narve“ rungtyje pasitaiko itin dramatiškų mačų. Tarkim tokia kova, kaip Sashos Banks ir Charlotte susirėmimas. Jos tapo pirmosiomis moterimis „Pragaro narve.“

WWE“ atliko puikų darbą, stumdami moteris imtynininkes būti ne tik akį traukiančiomis gražuolėmis. Baigėsi gražiais apatiniais apsirengusių merginų dienos. Daugiau jokių imtynių purve, jokių aliejų, jokio striptizo. Šioje baisioje vietoje, dabar imtynėmis užsiima ir moterys įsiveliančios į tikrus mačus su (dažniausiai) realiomis istorijomis.

Taigi, buvo priimtas logiškas sprendimas čempionei Sashai Banks varžytis su Charlotte, moterimi iš kurios ji atėmė šį titulą „Pragaro Narvo“ mače.

Dalyvės šio mačo sąlygoms atitiko tobulai, mat šios dvi moterys nekenčia viena kitos. Ar bent jau taip teigia „WWE“ dramos scenarijus. Kaip daugumoje geriausių profesionalų lygos imtynių, čia yra istorija: draugės virto varžovėmis, o po to kruvinomis priešėmis, o progresą galima pamatyti kiekvienoje kelionės stotelėje.

Mačas buvo itin nešvarus, kova pasitaikė realistiška ir įtikinanti. Pasidarė aišku, jog Sasha Banks nekenčia savo konkurentės ne ką mažiau nei ginkluotas banditas iš „The Jerk“ nekenčia skardinių. Abi imtynininkės kovėsi stipriai ir sukūrė tokią kokybišką dramą, kurios „Pragaro Narvui“ trūko jau daugybę metų. Buvo pademnstruota susižavėjimą kelianti technika be jokių trūkumų.

Tai neužmirštamas istorinis momentas. Moterys didesnėse imtynių lygose nepasirodo narvuose rengiamuose mačuose, ir nors tai ir nėra visiškai naujas dalykas, „Pragaro Narve “, nepaisant jo reputacijos, vis dar išlieka pavojus, kas anksčiau neleido tokiuose mačuose dalyvauti moterims, bent jau tokia stuacija buvoprieš kelerius metus. Moterims nebuvo leidžiama atsidurti tokiose pavojinguose situacijose ar patirti daug žalos, todėl tai rimta naujiena, kad jos visgi nusprendė užsiimti tokia veikla. Charlotte and Saha įrodė, jog jos ne tik gali dalyvauti tokiame pavojingame mače, bet kartu ir sukurti nepakartojamą šou. Jos buvo paskutinės mačo, kuriame pirmą kartą dalyvavo moterys, dalyvės ir minia tiesiog pašėlo. Neabejotinai tokiu pavyzdžiu seks ir daugiau moterų, ir atsiras daugiau gilimybių moterims laimėti titulus, kuriuos lig šiol buvo galima praskirti tik vyrams.

Faktas, kad atsiranda imtynininkių su įspūdingais pasiekimais ir žinomumu, tai dėka pasikeitusios „WWE“ nuomonės dėl imtynininkių moterų, Stephanie ir Linda McMahon šiame reikale pasirodo kaip puikios feminizmo ikonos.

Net jei apie tai nebuvote susimąstę, šis mačas yra pakankamai svarbus dalykas. Profesionalių imtynės yra politinis veiksnys. Kova už lygybę, kaip ir debatai rasės ir klasių temomis, vyksta ringe. Imtynės nėra toks lengvas užsiėmimas kaip gali atrodyti.

Taip pat skaitykite: Moterų sumo – kai laužomos tradicijos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: