© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija ir Kataras gali prarasti teisę organizuoti 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatus, jeigu bus rasta įrodymų apie korupciją atrankos procese, sekmadienį pareiškė vienas Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) pareigūnas.

Šie FIFA audito ir procedūrų komiteto vadovo Domenico Scalos (Domeniko Skalos) komentarai buvo paskelbti tuo metu, kai daugėja įtarimų dėl buvusio FIFA viceprezidento Jacko Warnerio (Džeko Vornerio) kyšininkavimo, federaciją krečiant didžiuliam korupcijos skandalui.

“Jeigu esama įrodymų, kad Kataras ir Rusija įgijo teisę (rengti pasaulio čempionatus) tik dėl kyšių, tuomet ta teisė gali būti panaikinta”, – D.Scala sakė Šveicarijos sekmadieniniam laikraščiui “Sonntagszeitung”.

Tačiau jis pažymėjo, kad “tokių įrodymų dar nebuvo pateikta”.

D.Scala tapo pirmu aukšto rango FIFA pareigūnu, užsiminusiu apie galimybę atimti iš Rusijos arba Kataro teisę organizuoti svarbiausią futbolo renginį.

Šveicarijos pareigūnai jau aiškinasi, kaip Rusija ir Kataras įgijo teisę rengti 2018 ir 2022 metų čempionatus, atlikdami didelio masto tyrimą dėl korupcijos skandalo, taip pat iškėlusio klausimų dėl pasaulio čempionato organizavimo Pietų Afrikos Respublikoje.

JAV prokurorai apie 14 dabartinių arba buvusių FIFA pareigūnų ir sporto reklamos vadovų kaltina dalyvavus didelėje “dėkingumo mokesčių” schemoje, kurioje per 20 metų buvo sumokėta iš viso apie 150 mln. dolerių kyšių.

Šios naujienos sukėlė sumaištį futbolo pasaulyje ir praeitą savaitę privertė atsistatydinti ilgametį FIFA prezidentą Seppą Blatterį (Zepą Blaterį), praėjus vos keturioms dienoms po to, kai jis buvo perrinktas penktai kadencijai iš eilės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: