© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos kiokušin karatė rinktinė, besirengianti spalio 31 – lapkričio 1 dienomis vyksiančiam svarbiausiam 4 metų renginiui – absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionatui – jau apsiprato Japonijoje ir su nekantrumu laukia varžybų.

Dėl aklimatizacijos mūsų delegacija į Tekančios saulės šalį išvyko likus savaitei iki varžybų.

“Kai kurie mūsų sportininkai ir treneriai, kuriems reikėjo vykti iš Klaipėdos, Akmenės, kelionėje prarado net 2 naktis. Vieną – dėl laiko juostų skirtumo, kitą – dėl kelionės. Iš uostamiesčio sportininkai kėlėsi 3 val. naktį, kad 9 val. jau būtų Vilniaus oro uoste. Skridome į Kopenhagą, iš ten – į Tokijų – pasakojo Lietuvos kiokušin karatė federacijos garbės prezidentas, trenerių tarybos narys Romas Vitkauskas. – Japonijos sostinę pasiekėme 3 val. naktį Lietuvos laiku. Tuomet dar 1,5 val. važiavome autobusu iki sporto bazės Čibos apskrityje. Tad kelionėje iš viso praleidome 26 valandas. Tai yra viena priežasčių, kodėl būtinas laikas aklimatizacijai.”

Čibos apylinkės lietuviams jau gerai pažįstamos, jose mūsiškiai lankosi yra buvę anksčiau.

“Jau trečią kartą įsikūrėme “Nippon Aerobics” centre netoli Čibos, todėl treneriai ir kai kurie sportininkai čia jaučiasi kaip namie – viskas jau žinoma. Tai yra sena sporto bazė, pastatyta prieš 1988 metų Seulo olimpines žaidynes. Čia stovyklavo olimpinės Didžiosios Britanijos ir JAV rinktinės”, – sakė R. Vitkauskas.

Lietuvos rinktinė gyvena ir treniruojasi kaip viena komanda, nors pasaulio čempionate kiekvienas kovos už save – jau 4 rate galimos ir tarpusavio dvikovos.

“Esame komanda, kartu ruošiamės kovoms per bendras treniruotes. Po kiekvienos treniruotės dar skiriama laiko kiekvienam sportininkui asmeniškai tobulinti savo techniką ir taktiką. Treniruojamės du kartus per dieną, artėjant varžyboms dirbsime po kartą, – sportininkų gyvenimo planą dėstė rinktinės vadovas. – Rimtų traumų nėra, bet gydytojai Spodra ir Tomas Vorobjovai nuolat dirba su sportininkais po treniruočių.”

Dideliu tempu dirba ne tik sportininkai, varžyboms labai intensyviai rengiasi ir treneriai.

“Treneriai minučių tikslumu rengia varžybų planą, atlieka varžovų analizę, stebi, kaip vyksta aklimatizacija, sprendžia psichologines problemas. Visi dirba netaupydami jėgų ir laiko, nieko raginti nereikia”, – tvirtino R. Vitkauskas.

Lietuvos delegacijoje šiais metais yra daugiausia sportininkų per visą mūsų komandos dalyvavimą absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionatuose istoriją. Japonijoje kovos net 17 mūsų sportininkų – 7 moterys ir 10 vyrų: Inga Mikštaitė, Diana Mačiūtė, Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Nora Vaznelytė, Diana Balsytė, Gabija Gudeliauskaitė, Vytautas Cėpla, Valdemaras Gudauskas, Andrius Draugelis, Eventas Gužauskas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila, Juras Sokolovas, Antanas Klibavičius, Justinas Kvietka ir Lukas Kubilius.

Elitinėse varžybose savo jėgas yra išbandę daug Lietuvos kiokušin karatė meistrų, o geriausiai sekėsi į finalą patekusiems Donatui Imbrui ir Margaritai Čiuplytei.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: