Organizatorių archyvo nuotr.

Jau šeštadienį Kaune vyks antrasis atsinaujinusio Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato (“LTF Open powered by Delfi”) etapas. Joninių rytą tinklinio gerbėjai kviečiami sutikti nuo šalia “Žalgirio” arenos esančiame paplūdimio tinklinio aikštyne.

Nuo 10 val. vyksiančiame antrajame Lietuvos pirmenybių etape tarp vyrų nebus pirmojo etapo nugalėtojo Artūro Vincelovičiaus ir Edvino Vaškelio dueto, tačiau žiūrovai turės retą galimybę išvysti Lietuvoje besivaržančią stipriausią Lietuvos porą Arną Rumševičių bei Luką Každailį. Jie debiutuos šių metų pirmenybėse.

E. Vaškelis varžybose startuos su antrąją vietą pirmajame etape Vilniuje užėmusiu Artūru Bekiš, todėl neabejojama, kad jie mes iššūkį favoritams A. Rumševičiui bei L. Každailiui. Staigmenų gali pateikti ir kitos poros.

Moterų turnyre varžysis dauguma komandų, kurios startavo ir pirmajame etape. Prieš dvi savaites Vilniuje finale kovojusios Agnieškos Paškevič bei Jekaterinos Kovalskajos ir Ievos Vasiliauskaitės bei Gerdos Grudzinskaitės poros vėl sieks aukščiausių rezultatų, o trečiąją vietą su kita porininke užėmusi Viltė Makauskaitė šįkart savo mieste mėgins kovoti dėl pergalių su nemažai patirties paplūdimio tinklinyje turinčia Vytene Vitkauskaite.

Numatomas permainingas oras taip pat gali turėti tam tikros įtakos, todėl jėgos dar labiau gali išsilyginti, o staigmenų gali pateikti ir dar stambiomis pergalėmis nepasižymėjusios tinklininkės.

Kaune žiūrovai galės išvysti su skirtingomis porininkėmis žaidžiančias seseris Gerdą ir Rugilę Grudzinskaites. Jos yra buvusio Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjo, dabar trenerio ir futbolo komentatoriaus Žydrūno Grudzinsko dukros.

“Futbolas ir tinklinis man yra glaudžiai susiję. Prisimenu tuos laikus, kuomet tinklinį buvo leidžiama žaisti kojomis. Tuomet man tinklinis tapo sportu numeris du. Ne krepšinis, o tinklinis. Nors netrukus bus Lietuvos futbolo rinktinės rungtynės, dabar mielai būnu tinklinio aikštyne ir palaikau savo dukras, – sakė Ž. Grudzinskas. – Dukras nelabai norėjau leisti žaisti futbolą. Manau, kad tinklinis merginoms, panelėms yra kažkas tokio. Tai fantastiškas reginys, stebint tiek žaidimą, tiek pačias merginas. Grožis, šiluma, saulė, pliažas – viskas viename yra super”.

Ž. Grudzinskas džiaugiasi, kad tinklinis Lietuvoje vystosi ir šioje sporto šakoje galima siekti aukštumų.

“Kai mano dukros pradėjo formuotis kaip tinklininkės, pradėjau domėtis situacija Lietuvoje. Stebiu visą procesą. Reikia nulenkti galvą prieš tinklinio vadovus, nes tinklinis sparčiais žingsniais žengia į priekį. Aš, kaip futbolininkas, tai tinklinyje esu tik žiūrovais, bet matau tinklinyje pokyčius tik į gerą pusę”, – kalbėjo Ž. Grudzinskas.

Turnyras Kaune šeštadienį prasidės 10 val.

Iš viso atvirą Lietuvos čempionatą sudarys penki etapai. Čempionatas yra registruotas FIVB sistemoje ir įtrauktas į žemyno pirmenybių sąrašą, tad čia bus galima “uždirbti” reitingo taškų. Lietuvos paplūdimio tinklinio pirmenybes organizuoja “360 Sportas” kartu su Lietuvos tinklinio federacija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: