Organizatorių archyvo nuotr.

Maroke prasidėjo 2016 metų Tuaregų ralis, kuriame dalyvauja du motociklininkai iš Lietuvos – Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas. Pirmąją dieną lietuviai „Motorbike Amateur“ klasėje užėmė 10 ir 11 vietas.

Pirmajame etape mūsų „Mediafon-Motoshop“ komandos atstovams per 3 specialiuosius ruožus teko įveikti 320 km ir aplankyti 8 (3 – slapti) kontrolinius punktus.

I. Bražiūnas finišą pasiekė per 3 val. 14 min, o T. Jančys trasoje sugaišo 3 minutėmis ilgiau. Greičiausiai distanciją įveikęs Olandijos enduro čempionatas Kay-Arne Bulsinkas finišavo per 2 val. 52 min.

Savo rezultatais lietuviai patenkinti, bet buvo ir dėl ko nerimauti – I. Bražiūnas trasoje pametė variklio apsaugą.

„Važiuodamas už Irmanto pamačiau, kad ji nuplyšo. Padėjome apsaugą ant akmens šalia kelio, pranešėme apie tai teisėjams, todėl tikimės, kad kas nors ją parveš“, – po finišo sakė T. Jančys.

Ar net ir atgauta apsauga būtų tinkama naudoti, kol kas neaišku, nes I. Bražiūnas ją ne tik pametė, bet ir pervažiavo.

„Šiandien atsikandau to, ko man taip reikėjo – motociklo, – pirmuoju rimtu metų startu vis dėlto džiaugėsi I. Bražiūnas. – Šiame ralyje vaizdai ir išbandymai yra nerealūs. Orientuotis trasoje buvo gana lengva, važiavome greitai. Siekėme ir 2,5 km aukštį virš jūros lygio, ir „valgėme“ labai daug dulkių bei akmenų. Visos dienos trasa – iš esmės kieta danga, ant kurios viršaus pribarstyta žvyro arba akmenų.“

ralis

Organizatorių archyvo nuotr.

„Stebino tai, kad daugybę kilometrų nieko nesutinki, bet staiga pasirodo vyras su motoroleriu arba praeina kas nors per kelią ir pamojuoja. O šiaip vien tik laukai ir akmenys. Akmenų rūšių turbūt matėme daugiau nei per visą savo gyvenimą“, – teigė T. Jančys.

Ypač motociklininkui įsiminė važiavimas vienu tarpekliu.

„Keturi „išplauti“ kilometrai, kur tiesiog lipome per akmenis“, – sakė sportininkas.

Antrą ralio dieną Tuaregų ralio dalyvių laukia 190 km trasa su 3 specialiais ruožais ir 11 kontrolinių punktų aplink Zagoros miestą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: