VU archyvo nuotr.

Rygoje vykusiose XXXIII studentų žaidynėse Vilniaus universiteto paplūdimio tinklinio vaikinų ir merginų poros iškovojo sidabro ir bronzos medalius.

Merginų grupėje Karolės Virbickaitės ir Miglės Mazurkevičiūtės duetas po įtemptų kovų pusfinalyje 2:0 (21-16; 21-15) įveikė Kure-Prohhov/Karjane porą, tačiau atkaklioje kovoje dėl aukso 0:2 (16-21; 22-24) nusileido Latvijos Alisa Lece/Marta Ozoline duetui ir iškovojo sidabro medalius. Aukso medaliais pasipuošė Latvijos komanda, o bronzos medaliais kinių Wang/Ruan pora.

Į pusfinalius įkopusiai Artūr Vasiljev/Luko Každailio komandai nepavyko įveikti čekų Barta/Redl dueto. Įtemptame trijų setų trileryje, Vilniaus universiteto (VU) tinklininkai 1:2 (17-21; 21-18; 11-15) nusileido savo varžovams ir stojo į kovą dėl brozos medalių prieš savo tautiečius iš Lietuvos sporto universiteto –  Gilbertą Kerpę ir Bart de Bruijn. Atkaklioje lietuvaičių akistatoje Artūr Vasiljev/ Lukas Každailis 2:1 (21-15; 20-22; 15-11) įveikė Gilberto Kerpės/Bart de Bruijn ekipą ir pasipuošė bronzos medaliais! Auksą SELL žaidynėse savo universitetui parvežė Latvijos Nõlvak/Tiisaar komanda, o sidabrą čekai – Barta/Redl ekipa.

SELL žaidynių paplūdimio tinklinyje dėl medalių kovojo šešios tinklininkų poros iš Vilniaus (VU), Lietuvos sporto (LSU), Vytauto Didžiojo (VDU), Vilniaus Gedimino Technikos (VGTU) ir Kauno technologijos (KTU) universitetų. Salės tinklinyje savo universitetus atstovavo LSU merginų ir Klaipėdos universiteto (KU) vaikinų komandos.

Vytauto Didžiojo universiteto paplūdimio tinklininkės Gintarė Stauskytė/ Viltė Makauskaitė iš žaidimo pasitraukė ketvirtfinalyje, 0:2 (18-21; 13-21) pralaimėjusios Karolės Virbickaitės/Miglės Mazurkevičiūtės porai. Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto atstovėms Eglei Radzevičiūtei ir Guodai Kirjazovaitei pergalių pasiekti, deja, nepavyko. Vaikinų grupėje, ketvirtfinalio barjero taip pat neperkopė KTU atstovai Karolis Pleskūnas/ Laurynas Benediktavičius 0:2 (12-21; 8-21) nusileidę vilniečių Artūro Vasilejo/ Luko Každailio porai.

Salės tinklinio kovose Lietuvos sporto universiteto merginų komanda 1:2 (23-25; 25-4; 7:15) nusileido Latvijos sporto akademijos komandai ir liko ketvirtoje vietoje, medaliais pasipuošė Latvijos ir Estijos komandos. Vaikinų pogrupyje Klaipėdos universiteto tinklininkus 2:0 (25:23) įveikė Estijos gamtos mokslų universitetas. Klaipėdos vaikinų komanda liko 8-oje vietoje, medalius savo universitetams pelnė šeimininkų ir Estijos ekipos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: