Kino pavasario nuotr.

Lapkričio 7 d. „Kino knyga 2014“ „Facebook’o“ paskyroje startavo geriausio projekto trumpametražio filmo rinkimai. Kone mėnesį buvo galima atiduoti balsą už labiausiai patikusį mokinių darbą, sukurtą kūrybinių „Kino knygos“ dirbtuvių Vilniuje metu.

Laimėtoju tapo Laimio Šulinsko (Šiauliai), Redos Šaulytės (Naujoji Akmenė), Austėjos Zaveckaitės (Panevėžys), Grytės Šeštokaitės (Klaipėda) filmukas „Ritmas“. Jo tikslas atkreipti žmonių dėmesį į kasdien skubant iššvaistytą laiką, paskatinti sustoti, pailsėti nuo nuolatinio bėgimo ir chaoso, įvertinti aplink esantį grožį. Laimėjusios komandos mokykloms festivalis „Kino pavasaris“ dovanos nemokamą kino seansą.

„Ritmas“:

„Vieniems vaikams labiau pasisekė kuriant filmukus, kitiems – mažiau, tačiau svarbiausia šiame projekte buvo ne rezultatas, o procesas. Atrinkti vaikai pasižymėjo skirtingais gebėjimais: tarp jų buvo ir gerai rašančių, ir piešiančių, ir fotografuojančių, ir filmuojančių. Visi jie projekto metu turėjo galimybę išmokti dirbti komandoje, sutikti bendraminčių. Apskritai mokiniams buvo suteiktos visos galimybės dirbti su savo kūrybiškumu, vaizduote, lavinti juos, ko kasdienybėje jie dažnai pasigenda. Visa tai jiems tikrai pravers gyvenime“, – kalbėjo vienas iš „Kino knygos“ režisierių Andrius Blaževičius.  Štai likusių komandų trumpametražiai filmai, kuriuos 8–12 klasių mokiniai kūrė rudens atostogų metu. Pagrindinė užduotis buvo žvelgiant iš šiuolaikinio žmogaus pozicijos interpretuoti Kristijono Donelaičio „Metų“ dalį „Rudens gėrybės“.

„Dievs dosnus“:

„Ruduo ateina veidais“:

„IMMAD (I’m Mad“):

„Užstrigusios gėrybės“:

„Purvas“:

„Briedas apie Donelaitį“:

„Reikia“:

„kai.ta.kai“:

Kol buvo renkamas geriausias „Kino knygos“ trumpametražis filmas ir jau žinant nugalėtoją, projektas toliau edukuoja mokinius apie intelektinės nuosavybės teisę. Vilniaus Jėzuitų gimnazijoje Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos pirmininkė, advokatė Dina Adomavičiūtė skaitė paskaitą apie autorių teisę, buvo parodyti keli iš aukščiau pateiktų mokinių trumpametražių filmų. Šioje programoje taip pat dalyvavo jaunimas iš Grigiškių atviro jaunimo centro „Mes patys“ ir Utenos kraštotyros muziejaus. „Kino knygos“ misija bus tęsiama ir kitąmet.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: