Asea Sool/Organizatorių nuotr.

Ukrainiečių filmas, o po jo – svečių iš Gruzijos koncertas. Ir taip – net tris vakarus iš eilės, skirtinguose Lietuvos miestuose. Tokią Ukrainos palaikymo akciją rengia didžiausias Lietuvoje kino festivalis „Kino pavasaris“, prasidedantis jau šią savaitę. Tokių seansų-koncertų festivalyje numatyta dar du.

Į Ukrainos palaikymo renginius atvykę žiūrovai galės išvysti ukrainiečių režisierės Nanos Dzhordzhadze filmą „Mano undinėlė, mano Lorelei“ („My Mermaid My Lorelei“), o po jo šokti kartu su ukrainiečių prodiusuojama gruzinų grupe „Asea Sool“.

Tokie vakarai įvyks: kovo 25 d., 19 val. klube „Tamsta“, Vilniuje; kovo 26 d. 19 val. klube „Punto Jazz“, Kaune; kovo 27 d. 19:30 val. klube „Tauro loftas“, Panevėžyje.

Šiuolaikinio ukrainietiško kino pavyzdys 

2013-aisiais pristatytas „Mano undinėlė, mano Lorelei“ – graži istorija apie 14-metį vaikiną Fedorą, kuris įsimylėjęs už jį vyresnę merginą Nyurką, bet yra per kuklus, kad jai tai pasakytų. Jis – tik paprastas berniukas važinėjantis dviračiu, ji – beveik aktorė. Vis dėlto, galiausiai jų keliai susijungia.

Tai šiuolaikinio ukrainietiško kino pavyzdys, parodantis, kad dviejų žmonių jausmams amžius nėra svarbus. Ir kad meilė gali padėti žmonėms daug greičiau suaugti.

Filmui muziką parašiusi grupė – gyvai scenoje

„Asea Sool“ koncertui pasirinkta neatsitiktinai: grupė šiam filmui parašė muziką.

Garso takelį galte išgirsti čia: https://soundcloud.com/aseasool/sets/soundtracks-my-mermaid-my

Po „Asea Sool“ vardu slepiasi dviejų muzikantų Beko Beksono ir charizmatiškos jo sesers Atinės duetas. Galingo balso Atinė scenoje ne tik dainuoja, bet ir muša būgnus. Grupės įkūrėjas Bekas – žmogus orkestras, kurio rankose elektrinė gitara gali skambėti kaip smuikas ar violončelė.

„Asea Sool“ muzikoje gausu gruzinų liaudies muzikos sąskambių, bet yra ir daug šiuolaikinės muzikos garsų.

Laukiama ir Lietuvoje besigydančių Ukrainos karių

Tai bus neįprasti vakarai – tokie, kuriuose kinas ir muzika tampa vienu. Tačiau jie turi ir dar ypatingesnę prasmę.

Filmo „Mano undinėlė, mano Lorelei“ seansais ir „Asea Sool“ koncertais „Kino pavasaris“ nori išreikšti palaikymą Ukrainai – šaliai, kuri jau daugiau nei metus kovoja už savo nepriklausomybę ir kur žuvo jau šimtai žmonių. Planuojama, jog į seansą Vilniuje atvyks Ukrainos kariai, kurie gydosi Lietuvoje. Tad renginio lankytojais bus kviečiami ir finansiškai palaikyti nukentėjusiuosius ukrainiečius.

Renginys „Facebook’e“: https://www.facebook.com/events/1604158463154819/

Laukia ir gangsterių vakaras

20-ajame „Kino pavasaryje“ muzikos bus ir daugiau. Be „Asea Sool“ koncertų kino ir muzikos mylėtojai Vilniuje kviečiami į dar du koncertus „Tamstoje“, taip pat susijusius su kinu.

Pirmasis jų įvyks kovo 22 d., sekmadienį – tą vakarą klube karaliaus gangsteriai. Šiemet festivalyje gangsterių filmų tiek, kad jiems netgi skirta atskira programa – retrospektyva „Gangsteriai mieste“. Ji bus pristatyta specialiu kultinio šio žanro filmo „Geri vyrukai“ („Goodfellas“) seansu klube „Tamsta“.

Po koncerto skambės gangsteriška muzika: žiūrovų lauks koncertas, kuriame bus gyvai atliekamos legendinių Ettos James ir Marilyn Monroe dainos. Filmo pradžia – 18:30 val.

Dainuos ir dramos „Sangailės vasara“ aktorė

Kovo 30-osios kino vakare „Tamstoje“ filmo nebus, bet aktorių scenoje – apstu. Savo dainas gyvai atliks dainuojantys Lietuvos aktoriai: Kostas Smoriginas, Vidas Petkevičius, Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava, Marius Jampolskis.

Prie jų prisijungs ir dainavimui neabejinga Aistė Diržiūtė, vasarį tapusi pirmąja Lietuvos aktore dalyvavusia kylančioms Europos kino žvaigždėms skirtoje tarptautinėje Berlyno kino festivalio programoje „European Shooting Stars“.

Dainuojančių aktorių koncerto pradžia – 20 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: