Organizatorių archyvo nuotr.

Šanchajus – vienas didžiausių pasaulio miestų. Jis taip pat laikomas planetos finansų ir kultūros centru. Nenuostabu, kad tokioje aplinkoje gausu dalykų, kurie europiečiams gali pasirodyti keisti, neįprasti, neregėti niekur kitur. Pigūs skrydžiai į Šanchajų – tai galimybė pasimėgauti unikalia patirtimi ir pasijusti originalių įvykių epicentre.

10 dalykų, kurių Europoje nepamatysi

Daugiau nei 24 milijonai gyventojų praturtina miestą įvairiais aspektais. Nemaža dalis miestiečių – atvykėliai iš kitų šalių. Tradicijos ir šių dienų talentai, kūrybiškumas sukuria neįprastą Šanchajaus atmosferą – pradedant muziejais, baigiant patiekalais.

1. Propagandinių plakatų meno centras

Tai – privatus muziejus, kurį surasti galima tik gerai paieškojus, nes jis įsikūręs nežymėtame name. Nusileidę į mažytį rūsį galite pamatyti daugiau nei 6 000 propagandinių plakatų, sukurtų 1910–1990 m. Juose afišuoja lyderis Mao Dzedongas, Šaltasis karas, liaudies menas ir kiti šio laikotarpio akcentai. Šalia įkurtoje parduotuvėje galite papildyti savo kolekcijas plakatų kopijomis, knygomis, maisto kortelėmis ir kitais radiniais.

2. Neįprastus eksponatus kaupiantys muziejai

Europoje taip pat esama originalių muziejų, tačiau Šanchajuje nuostabos tikrai netrūks. Juose eksponuojamas tabakas, akiniai, himnai, muzikinės dėžutės, bambukinės lazdelės, pienas, tradicininiai medikamentai ir kitokios keistenybės.

3. Kelionė traukiniu Maglev

Maglev – tai magnetinės levitacijos principu judantis traukinys, riedantis nuo oro uosto iki Šanchajaus centro. Ši transporto priemonė gali išvystyti net 431 kilometro per valandą greitį. Kelionė juo trunka apie 8 minutes.

4. Tėvų suderėtos vestuvės

Tokios vestuvės ilgą laiką buvo įprastos ir Europoje. Tačiau pigūs skrydžiai į Šanchajų leidžia dėl vestuvių apsispręsti čia ir dabar: tautos aikštėje kiekvieną šeštadienį susirenka daugybė žmonių, ieškančių poros savo suaugusiai atžalai. Tai – pikantiškų tradicijų atmaina XXI amžiuje.

pigus skrydziai i sanchaju 1

Organizatorių archyvo nuotr.

5. Tai či praktika

Azijoje tai či – išties populiari praktika. Tačiau vargu ar rasime kitą miestą, kuriame šią gyvenimo filosofiją propaguojančių žmonių tiek daug. Nepastebėti nugarą į medžius trinančių (tai gerina kraujotaką), atbulomis vaikštančių (tikima, kad taip ilginama gyvenimo trukmė), nugarą sau ir kitiems plekšnojančių gyventojų – tiesiog neįmanoma.

6. Disneilendas

Susivilioti siūlymu skrisk pigiau tikrai verta mėgstantiems atrakcionų parkus. Šanchajaus Disneilendas kardinaliai skiriasi nuo europietiškųjų, nes čia atrakcijos papildomos kultūriniais Kinijos elementais. Tai įdomu ir vaikams, ir suaugusiesiems.

7. Taivaniečių gaminami virtiniai

Kinai verda specifinius, sultinio ir mėsos pripildytus virtinius – xiaolong bao. Kaip bebūtų keista, Šanchajuose autentiško skonio virtinių galite paragauti užsukę ne į kinų, o taivaniečių užeigas – pavyzdžiui, Din Tai Fung.

8. Ekskursija po skerdyklą

1933 m. pastatyta skerdykla seniai nebeatlieka savo funkcijos. Tačiau niūrus fasadas, pliko betono sienos, savitas išplanavimas vis primena praeitį. Skerdyklos langai žvelgia į vakarus – remiantis budistine filosofija, tai turėjo palengvinti gyvulių reinkarnaciją.

pigus skrydziai i sanchaju (2)

Organizatorių archyvo nuotr.

9. Paukščių giedojimo konkursas

Tokia pramoga, skaičiuojanti šimtmečius, organizuojama Guilino parke. Konkurso metu vertinamos paukščių giesmės – nugali tas, kurio giesmė garsiausia, ilgiausia, turtingiausia pustonių.

10. Ilgiausia metro sistema pasaulyje

Požeminiai metro tuneliai Šanchajuje driekiasi net 588 kilometrus. Įdomumo jiems suteikia ne tik ilgis, bet ir modernūs Azijos transporto ypatumai.

Ko nepamiršti keliaujant į Šanchajų?

Jei norite papildyti kelionių patirtį Šanchajaus įdomybėmis, rekomenduojame nepamiršti:

  • Dokumentų. Keliaujant iš Lietuvos reikia vizos. Taip pat reikalinga registracija vietos viešojo saugumo biure.

  • Išsikeisti valiutos. Šanchajuje rasite daug bankomatų ir bankų, tačiau verta dalį pinigų išsikeisti dar namuose.

  • Rasti nakvynę. Iš anksto susiraskite nakvynės vietą bent kelioms pirmosioms dienoms. Kitu atveju galite sumokėti gerokai daugiau.

Pigūs skrydžiai į Šanchajų – egzotiškas ir nesunkiai įgyvendinamas nuotykis. Aptikę pasiūlymą skrisk pigiau, galite sutaupyti ir išnaudoti progą unikaliai patirčiai, kurios nerasite niekur Europoje.

Užsakymo Nr. KMC180012

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: