Organizatorių archyvo nuotr.

Tūkstančiai žaidėjų ir naujųjų technologijų entuziastų jau rytoj šturmuos parodų ir kongresų centrą „Litexpo“, kuriame įvyks didžiausias Baltijos šalyse žaidimų kultūros šou „GameOn 2016“. Renginys žada nepamirštamą patirtį visiems jo dalyviams ir galybę siurprizų, kurie privers nustebti net didžiausius surūgėlius. Šios didžios šventės proga parengėme jums 10 priežasčių, kodėl šį renginį aplankyti tiesiog būtina.

1, Karščiausios šio sezono pramogos

Kokia žaidimų kultūros paroda be naujausių žaidimų? „GameOn 2016“ metu lankytojų lauks daugiau nei 100 įvairiausių žaidimų, kuriais pasaulio žaidėjai mėgausis visus ateinančius metus. Nepriklausomų žaidimų kūrėjai iš viso pasaulio atvyksta į „Litexpo“ pasilabinti su žaidėjais, išklausyti jų kritikos bei papasakoti apie savo darbą. Be to, lankytojų širdis bandys užkariauti ir Lietuvos žaidimų kūrėjai, kurie pristatys naujausius ir dar neišleistus savo darbus. Puiki proga pasidalinti idėjomis!

Ekspozicijų zonoje pirmą kartą viešo renginio metu Lietuvos kariuomenė pristatys situacinio šaudymo šaudyklą. Parodos lankytojai galės pasijausti kaip tikrame vaizdo žaidime išbandydami šratsvydžio ginklus. Stebint profesionaliems instruktoriams žaidėjai rungsis specialiai tam įrengtose trasose.

2. Virtuali realybė

2016-uosius drąsiai galima įvardyti kaip virtualios realybės metus. Milžinišką populiarumo bumą išgyvenanti technologija bus išsamiai pristatyta ir „GameOn 2016“ lankytojams, kurie susipažins su pagrindiniais šios rinkos produktais: „HTC Vive“, „Oculus Rift“ ir „PlayStation VR“. Šie įrenginiai leis nukeliauti į tolimiausius realaus bei išgalvoto pasaulio kampus neišeinant iš „Litexpo“ rūmų

3. Naujausi technologiniai išradimai

Parodos metu bus galima išmėginti ne tik vaizdo žaidimus ar virtualios realybės akinius, bet ir galybę naujausių technologijų, tame tarpe ir įrangą, kuri dar nėra pasiekusi Lietuvos parduotuvių. Patys naujausi namų ir nešiojamieji kompiuteriai su išskirtinėmis techninėmis charakteristikomis, įspūdingi kompiuterių ir žaidimų priedai bei niekur nematyti ekranai ir audio technika – visa tai rasite renginyje „GameOn“.

gameon

Organizatorių archyvo nuotr.

4. Šeimos zona

„GameOn“ pakvies visas šeimas į milžinišką interaktyvių pramogų erdvę bei pasiūlys į linksmybes įsitraukti net su žaidimų kultūra nesusipažinusius lankytojus. Čia bus galima pamatyti robotų dvikovas, išbandyti savo sumanumą milžiniškoje dėlionėje ar koduotėje, netgi sukurti pirmą savo gyvenime vaizdo žaidimą! Mažiausius parodos lankytojus „GameOn“ pradžiugins edukaciniais žaidimais ir interaktyviomis veiklomis.

5. Kova dėl 10 000 eurų prizinio fondo

Net 2 mėnesius trukusiose „GameOn“ esporto turnyrų kvalifikacijose sudalyvavo žaidėjai iš beveik 40 valstybių. Jau rytoj didžiojoje scenoje esporto atletai pradės finalinę varžybų fazę ir susigrums dėl galimybės vadintis „GameOn 2016“ čempionais. Kovos įaudrins ir tuo, kad prizinio fondo vertė siekia net 10 000 eurų. Verta paminėti, jog iki finalinio etapo iškopė ir keletas Lietuvos komandų, kurios tikisi karšto tūkstantinės minios palaikymo. „Counter Strike: Global Offensive“ ir „League of Legends“ žaidimų fanai patirs neišdildomas emocijas.

6. Muzikiniai pasirodymai

„GameOn“ lankytojų laukia ir išskirtiniai muzikiniai pasirodymai. Įspūdingą atidarymo numerį atliks gerai žinoma džiazo atlikėja Alice Way, o po dienos žaidimų hip-hop stiliumi lankytojus linksmins puikiai visiems pažįstamas atlikėjas Žygimantas Kudirka, daugeliui žinomas Mesijaus vardu.  Žygimantas nuo mažens rašė apžvalgas apie kompiuterinius žaidimus ir buvo vienas mėgiamiausių „VA PlayStation“, „PC Klubo“ ir „Game.exe“ žurnalų autorių, taip pat dirbo kaip virtualus korespondentas iš „Second Life“ pasaulio, tad jo pasirodyme netrūks žaidimų prieskonio.

gameon-esportas

Organizatorių archyvo nuotr.

7. Konferencijos tiems, kurie mieliau klauso nei žaidžia

„GameOn 2016“ metu įvyks net dvi žaidimų kultūros konferencijos. Viena jų — pavadinimu „Žaidžia visi“ — skirta plačiai auditorijai. Šioje konferencijoje pranešimų temos vyraus nuo edukacijos, žaidimų verslo iki žaidimų kultūros aspektų analizės, žinomų žmonių pasakojimų apie žaidimų rolę jų gyvenime ar žaidimų industrijos istorijos.
Antroji konferencija bus skirta žaidimų kūrėjo amatą pasirinkusiems žmonėms bei tiems, kurie svajoja sukurti savo žaidimą. Kūrėjai ir ekspertai iš tokių gerai žinomų kompanijų, kaip „Google“, „Versus Evil“, „Ronimo Games“ ir kitų, dalinsis savo patirtimis bei patarimais, atsakys į jaunųjų kūrėjų klausimus ir padės išsklaidyti žaidimų kūrimą supančius mitus.

8. Spalvingas Cosplay konkursas

Cosplay konkursui „GameOn 2016“ metu bus skiriamas ypatingas dėmesys. Praėjusiais metais didžiulio pasisekimo sulaukęs konkursas ir šiemet nemažina apsukų. Šiemet parodoje pasirodys žymiausi cosplay atstovai iš kaimyninių šalių, kurie susigrums dėl unikalios galimybės — laimėti kelialapį į „Cosplay World Masters“ konkursą Portugalijoje.
Šiais metais organizuojamas ir cosplay paradas, kuriame galės dalyvauti visi „GameOn“ dalyviai, į renginį atėję su kostiumu, o originaliausi ir daugiausia simpatijų surinkę kostiumų autoriai bus apdovanoti renginio rėmėjų prizais.

9. Stalo žaidimų erdvė

Renginyje „GameOn 2016“ įsikurs ypatinga erdvė, kurioje visi norintieji galės išbandyti populiariausius ir naujausius stalo žaidimus. Lankytojų lauks žaidimai skirti ne tik šeimai, bet ir ypatingos išmonės iš žaidėjų pareikalausiančios karo bei fantastinės strategijos. Čia taip pat rasite ir miniatiūrų kompoziciją, sukurtą specialiai renginiui „GameOn“.

10. Išskirtinė prekybos zona

Kokia šventė be lauktuvių? „GameOn“ metu atsidarys prekybos zona, kurioje bus galima įsigyti suvenyrų ir dovanų arėjančioms žiemos šventėms. Nuo žaidimų kolekcinių atributų iki ausinių ar klaviatūrų. Ieškantys dovanėlių šventiniam laikotarpiui tikrai ras ką išsirinkti ir namo parsiveš dar niekur nematytų suvenyrų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: