Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šį šeštadienį Lietuvos vaikai prisijungs prie pasaulinės technologijų šventės „Hour of Code“ (programavimo valanda). Ši amerikiečių iniciatyva kartą metuose vienai valandai suvienija milijonus pasaulio vaikų. Šiemet ją palaiko ir Kaunas, kuris kviečia vaikus į nuotaikingą valandos pažintį su technologijomis.

Pasaulinis renginys Kaune įvyks gruodžio 10 d., šeštadienį, 10val. JAV rinkoje dirbančios programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ patalpose. Nemokamo užsiėmimo metu, vaikai kurs savo versijas jau žinomiems žaidimų pasauliams, susipažins su programavimo pagrindais.

„Hour of Code“ skatins vaikus atrasti technologijas, lavinti vaizduotę ir saviraišką. Šios iniciatyvos organizatorė Lietuvoje ir kūrybinių technologijų akademijos vaikams „bit&Byte” steigėja Monika Katkutė-Gelžinė įsitikinusi – technologinis raštingumas yra augančios kartos higiena, o kūrybiškumas yra šių rytojaus kūrėjų skiriamasis bruožas.

„Mes pamirštame, kad rytojaus kūrėjai jau gimė. Kalbėdami apie vaikus ir technologijas, turime pamiršti AR ir galvoti KAIP ugdyti jų technologinį smalsumą, sutelkti jį į kūrybą, o ne tiesiog vartojimą. Šeštadienį mes ne tik pasinersime į technologijų pasaulį, bet ir sukursime tikrą šventę šiems ateities kūrėjams. Taigi visi norintys prisijungti, kviečiami dalyvauti, užsiregistravus į renginį iš anksto“–, sako Monika Katkutė-Gelžinė.

Programavimas – tai ateities kalba ir nauja komunikacijos forma, kuri pasitelkiama tiek bendraujant tarpusavy, tiek ir su pačiomis technologijomis. Kaune „Hour of Code“ iniciatyvai duris pravėrusios įmonės „Devbridge Group“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys tikina – technologijos yra mūsų kasdienybė ir ateitis, tad auganti karta turėtų mokytis programavimo taip pat, kaip ir užsienio kalbų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: