Andreus Končalovskis © Wikimedia Commons nuotr

Oskarui nominuoto filmo „Rojus“ režisierius Andrejus Končalovskis jau seniai nusiteikęs prieš kine spragėsius valgančius žiūrovus.

Rusų režisierius Andrejus Končalovskis, kurio antrojo pasaulinio karo drama „Rojus“ neseniai laimėjo oskarą Venecijos filmų festivalyje geriausių filmų užsienio kalba kategorijoje, nori uždrausti valgyti spragėsius jo filmo demonstravimo metu.

„Mano juosta yra ne tiems, kas valgo spragėsius.“ Končalovskį citavo Rusijos naujienų agentūra TASS. „Aš užtikrinsiu, kad spragėsių nepardavinėtų mano filmo metu.“ Disney ir Sony Pictures Rusijos platinimo įmonė išleis „Rojų“ į kino ekranus sausio 19d.

Končalovskis seniai buvo nusiteikęs prieš tuos „popkornus žiaumojančius“ žiūrovus, kurie, kaip jis pasakytų, gali žiūrėti tik Holivudo blockbuster’ius, o ne rimtus filmus.

Prieš du metus jis demonstratyviai atsisakė teikti Oskarų apdovanojimams ankstesnį filmą „Paštininko baltosios naktys“, kuris, kaip ir „Rojus“, puikiai pasirodė Venecijoje. Tada jis sakė, kad nenori rodyti filmo Holivudo publikai, kurios galvose „traška spragėsiai“.

Ironiška, bet Končalovskis pats dirbo Hholivude, bet vėliau kaip ir jo Kremliaus režimui neabejingas brolis Nikita Michalkovas tapo aštrus Amerikos industrijų kritikas.

„Rojus“ pasakoja apie trijų žmonių likimą Antrojo Pasaulinio karo metu: Rusijos emigrantė Olga – aristokratė ir pasipriešinimo judėjimo narė; Jules – Prancūzė pareigūnė ir nacių koloborantė; Helmutas – aukšto rango pareigūnas sovietų sąjungoje. Aktorė Yulia Vysotskaya, Konchalovskio žmona, vaidinanti Olgą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: