Organizatorių archyvo nuotr.

Filmavimo aikštelėse visuomet apstu įdomių faktų ir įvykių, kurie paskęsta filmo šlovės spinduliuose. Ne išimtis ir „Mumija“ (angl. „The Mummy“), į filmavimo aikštelę priviliojusi būrį tokių skambių pavardžių, jog suskaičiuoti joms nebepakanka net abiejų rankų pirštų. Kviečiame susipažinti su keletu įdomiausių faktų, dalis kurių pravers žygiuojant į filmo premjerą.

1. „Mumija“ kino ekranus pasieks nuo 1932-ųjų metų originalaus filmo premjeros praėjus 85 metams. Paskutiniai serijos filmai buvo parodyti 1999-aisiais („Mumija“) ir 2001-aisiais („Mumijos sugrįžimas“).

2. Tai – pirmas franšizės „Mumija“ filmas, kurioje Mumija pasirodo esanti moteris.

3. Daugumą kaskadinių triukų filme T. Cruise atliko pats, nesinaudodamas kaskadininkų pagalba. Tai – gana įprasta praktika nutrūktgalviu Holivude laikomam aktoriui, filmavimo aikštelėje mėgstančiam žiūrėti pavojams tiesiai į akis. „Nemėgstu meluoti gerbėjams, todėl beveik viską ką galiu, filmavimo aikštelėje darau pats. Taip mano filmai atrodo tikresni“, – ne sykį interviu pabrėžė jis.

4. Skelbiama, jog dar 1999-aisiais, aktorių atrankos metu, režisierius Stephen Sommers pagrindinį vaidmenį filme „Mumija“ ketino pasiūlyti T. Cruise, tačiau galiausiai jį gavo aktorius Brendan Fraser. Visgi, nors ir po 18 metų, T. Cruise atsidūrė „Mumijos“ filmavimo aikštelėje.

5. Nulinės gravitacijos scena krentančiame lėktuve buvo filmuojama dvi dienas, jai nufilmuoti prireikė 64 dublių. Lėktuvą imituojančioje judančioje kapsulėje filmuota scena tapo išbandymu daugeliui čia pasirodančių aktorių – jie skundėsi galvos svaigimu, pykinimu, dauguma ne sykį vėmė. Išbandymą atlaikė tik pagrindinius vaidmenis atlikę aktoriai Tom Cruise ir Annabelle Wallis, užsitarnavę kaskadininkų pagarbą.

Organizatorių archyvo nuotr.
                                                       Organizatorių archyvo nuotr.

6. Būdamas aistringu serialo „Peaky Blinders“ gerbėju, aktorius Tom Cruise asmeniškai reikalavo, kad filmo „Mumija“ aktorių atrankoje dalyvautų seriale vaidinanti Annabelle Wallis. Būtent ji ir laimėjo atranką, filme gaudama vieną pagrindinių vaidmenų. Geltonoji spauda mirga antraštėmis, jog būtent ji – nauja garsaus aktoriaus simpatija.

7. Po skandalais apipintos santuokos su aktore Katie Holmes, T. Cruise ėmė ne tik kruopščiai slėpti asmeninį savo gyvenimą, tačiau ir pristabdė savo karjerą, kasmet sutikdamas vaidinti tik viename filme. 2017-aisiais aktorius pasirodys dviejuose filmuose. Tai – pirmas toks atvejis nuo 2012-ųjų, kuomet vyras suvaidino juostose „Roko amžius“ ir „Džekas Ryčeris“.

8. Filmo „Mumija“ šūkis „Sveiki atvykę į naują dievų ir monstrų pasaulį“ – citata iš 1935-ųjų juostos „Frankenšteino nuotaka“ (angl. „Bride of Frankenstein“).

9. Du kino grandai, aktoriai Tom Cruise ir Russell Crowe, kurių karjeros tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį, filmavimo aikštelėje susitiko pirmąsyk. Juos suvedė filmas „Mumija“.

10. Į Russell Crowe atitekusį vaidmenį filme pretendavo aktoriai Javier Bardem, Eddie Redmayne, Tom Hardy ir Joseph Gordon – Levitt.

Anot filmo „Mumija“ siužeto, prieš du tūkstančius metų Egipto princesė Ahmanet (akt. Sofia Boutella) turėjo perimti sostą, tačiau jos tėvas persigalvojo ir nusprendė palaukti, kol jam gims sūnus. Įpykusi princesė jį nužudė ir pabandė užgrobti sostą jėga, tačiau buvo sutramdyta ir gyva palaidota sarkofage.

Pernelyg smalsiam amerikiečių kariui Nikui (akt. Tom Cruise) mūsų dienomis aptikus jos kapą ir atidarius sarkofagą, Ahmanet ištrūksta į laisvę ir yra pasiruošusi atsigriebti už visus ilgus įkalinimo metus. Pasitelkusi senovinius kerus, užkeikimus ir didžiulę ne šio pasaulio armiją, Ahmanet ketina užkariauti visą pasaulį. O Nikui jos plane numatytas ypatingas vaidmuo…

Daugiau informacijos: www.kinokodas.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: