Arkadijus Vinokuras © Andriaus Lelkaičio nuotr.

Laba, diena.  Norėjau paklausti, ar atsižvelgiant į vyro charakterio tipą skiriasi jo poreikis erotikai? Ar meno, lakios vaizduotės ir plačių pažiūrų žmogui erotinės preliudijos prieš patį aktą yra svarbesnės, nei , tarkim, praktiškam, žemiškam vyrui, kurio visa romantika pasireiškia vieną kartą per metus, kai gimtadienio proga įteikia puokštę gėlių? Nes man atrodo, kad maniškiui nieko nereikia. Tik paties sekso. Gal aš klystu?

Nėra vienareikšmio atsakymo. Kitaip visos moterys tekėtų už menininkų, o verslininkai taptų tų moterų meilužiais “ iš piniginio reikalo“. Juokauju. Jeigu, kalbėdama apie plačių pažiūrų vyrą Jus turite omenyje jo sugebėjimą atsikratyti vidinių jį galimai varžančių kompleksų, tai taip. Vyrai verslininkai paprastai „aria“ ir po penkiolika valandų per dieną.  Darbas nuo „8 iki 5“ jį išsekina ir, grįžus namo, nieko daugiau nesinori. Kokių plačių pažiūrų vyras jis bebūtų. Žinot, bendrauti reikia mokytis. Iš chaotiško gyvenimo būdo kyla tik chaosas. Jeigu tas menininkas taip ir liks niekieno nepastebėtas, tai jus tiesiog trokšite ramaus, praktiško vyro. Noriu teigti, kad ir tokį galima „išmokyti“ erotikos meno.  Rašau kabutes, todėl, kad pasikalbėjus pora kartų su tokiu vyru, jus nustebsite pamačiusi, kaip jis puikiai viską supranta.  Antikos komedijų rašytojas Aristofanas parašė pjesę „Lisistrata“. Joje moterys atsisako mylėtis su vyrais, nes jie vis kariauja nepalikdami laiko savo moterims. Žinoma, vyrai nustojo kariauti. Erotika – tai yra išprusimo reikalas. O seksu gali užsiimti bet kas.

Ar tiesa, kad norint išlaikyti vyrą, reikia visuomet kelti jam stresą, neleidžiant pamiršti, kad aplink – daug kitų vyrų. Pastebėjau, kad tos, kurios nesistengia įtikti, flirtuoja su visais vyriškos giminės atstovais, priešinasi bet kokiam vyro diktatui – tokių ir nepalieka. O geros mergaitės lieka rymoti prie lango ir mintyse skaičiuoti vyro meilužes?

Kodėl ne? Tai irgi būdas išlaikyti vyro dėmesį žmonai. Arba žmonos vyrui.  Bet toks elgesys –viena vertus,  yra pastovus neigiamų konfliktų šaltinis. Arba, – antra vertus, jeigu elgiamasi protingai, šis būdas tampa erotinio žaidimo sudėtine dalimi. Taip sakant vaikščiojama ant peilio ašmenų arba ant bedugnės krašto. Ir visiška tiesa, kad vyro diktatui nusileisti negalima. Bet… Sena žydų išmintis sako, jog pagiežinga ir palaida žmona griauna šeimą, ardo harmoniją šeimoje.  Todėl yra ir kitų, netokių pavojingų būdų išlaikyti vyro dėmesį sau. Pavyzdžiui, jeigu esate stipraus būdo (o iš Jūsų laiško aš tokį įspūdį ir susidariau), tai kartais suvaidinkite atsidavusios, nuolankios žmonos vaidmenį. O, jeigu esate nuolanki, tai suvaidinkite stiprios žmonos vaidmenį. Taip sakant griebkite jautį už ragų ir tramdykite jį. Ne vien tik moterys nori būti tramdomos. Vyrams tai net gal ir daugiau patinka. Sėkmės.

Turiu problemą – kai tik patinkančiai merginai bandau siūlyti rimtus santykius, ji atsisako sakydama, jog galiu būti jai tik draugas.  Ir tą girdžiu jau kelintą kartą – jokia mergina nenori su manimi draugauti. Nesuprantu, kur čia šuo pakastas?

Aš taip pat norėčiau tai žinoti! Tik kaip man atsakyti į Jūsų klausimą, jeigu apie Jus nieko nežinau? Ir ta eilinė mergina, kuriai Jus siūlote amžiną rimtą meilę taip pat apie Jus nieko nežino. Rašau “eilinė mergina” turėdamas omenyje, kad Jūs, man regis, siūlote savo “rimtus” santykius pirmai pasitaikiusiai. Jums čia kas, sportas? “Noriu rimtai, bet su bet kuo?”.

Tiesiog kitai Jums patikusiai moteriai nieko nesiūlykite! Pakvieskite ją į … Na, kur nors. Tik ne į hamburginę. Nebūtinai vakare, bet būtinai nerodydamas, kad Jums labai labai reikia. Rimti santykiai prasideda ne nuo pasiūlymo turėti tuos rimtus santykius. Tai ateina savaime. Kantrybės! Net toreodoras nepuola jaučio lyg išprotėjąs. Nebent jis nori, kad jį pasmeigtų.

Kur skaitėte, kad moters siekimas tapatinamas su savižudybe? Norite moters? Ar norite MOTERS? Abejais atvejais, pradėkite nuo pasitikėjimo savimi.

Paklausti galima čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: