Organizatorių archyvo nuotr.

„Baltic Balkan“ ir toliau džiugina savo gerbėjus: prieš porą savaičių „BBC Radio“ laidos „The Craig Charles Funk and Soul Show“ dėmesio sulaukusi lietuvių trijulė šiandien Jūsų teismui atiduoda naują, jidiš kalba sudainuotą kūrinį „Kadril“ ir pristato debiutinį vaizdo klipą.

„Tai pirmasis oficialus video grupės istorijoje!“ – pakilių emocijų neslepia „Baltic Balkan“.

Naują kūrinį muzikantai įrašė drauge su Grenoblio hiphopo grupės „Monkey Theorem“ nariu MC El Kasper, kurio balsas žydiškai dainai suteikė išskirtinį prieskonį – čia originaliai įsilieja jo repuojamos prancūziškos eilės.

Iš pirmo žvilgsnio Astos Ostrovskajos režisuotas „Kadril“ vaizdo klipas atrodo abstraktus, mistinis, siurrealistinis ir gal net kiek komiškas, tačiau jame galima rasti ne vieną gilesnę potekstę. Jame gvildenamos tapatybių ir kultūros sunaikinimo, laikinumo ir išnykimo šiuolaikiniame pasaulyje temos.

„Kas vakar atrodė realu ir tikra, tai, kas svarbu ir pateisinama, šiandien gali nebetekti prasmės. Įsilieję į rutiną pamirštame, kad rytoj galime netekti to, ką turime šiandien, kad visa tai – labai trapu. Kadangi daina žydiška – ši mintis įgauna dar didesnę prasmę“, – pasakojo „Baltic Balkan“.

Vaizdo klipe siužetas vyksta šiandien jau istorinių, tam tikrų skirtingų laikmečių kultūrą, madą atspindinčių detalių pilname bute. Kortų kaladės, plastikinės gėlės, krištolo taurės, margi austi kilimai, antikvarinėmis nuotraukomis nukabintos sienos – tai tik dalis akį traukiančių detalių, kurios per tris minutes vaizdo klipe virsta pelenais.

Klipe nepamirštamas ir grupės narių talismanas, visur gastrolėse juos lydinčio šuniuko Pičkos paveikslas. O jis visai neseniai grįžo iš Belgijos – praėjusią savaitę „Baltic Balkan“ surengė pasirodymus Briuselyje, Gente, Antverpene.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: